Fotbalisté Viktorie Plzeň a generální partner klubu Doosan Škoda Power připravili zajímavou výzvu pro děti z dětských domovů i dětí zaměstnanců společnosti. Ty kreslily obrázky svého vysněného povolání či oblíbeného sportu. Vítězové jednotlivých kategorií si ve středu splnili sen a zatrénovali si společně s hráči Viktorky. Na vše dohlíželi i trenéři prvního týmu.

Hned osmička fotbalistů v čele s kapitánem Romanem Hubníkem si zpestřila přípravu před důležitým ligovým zápasem s pražskou Spartou a vyrazila na trénink s vítězi soutěže „Nakresli a trénuj jako hvězda“. Tu, díky úzké a dlouhodobé spolupráci, uspořádala společnost Doosan Škoda Power a klub pro děti zaměstnanců, a hlavně děti z dětských domovů v Plzni a okolí.

Vítězné obrázky před několika dny vybrala odborná porota složená ze zástupců hráčské kabiny, konkrétně Jana Kopice a Patrika Hrošovského, zástupců generálního partnera Doosan Škoda Power a své hlasy udělil i Petr Konᚠze Západočeské univerzity a Tereza Tkadlecová z organizace Dejme dětem šanci.

Trénink s hvězdami Viktorie si vysoutěžily děti z Dětského domovu Domino, z Tachova a Plané. „Trénink s dětmi byl příjemným zpestřením tréninkového týdne. Je fajn vidět, že je fotbal a obecně sport baví a mají z něj radost,“ pochvaloval si akci Roman Hubník. „Do každého cvičení i závěrečného zápasu šly všechny děti naplno. Je dobře, že jsme jim udělali radost,“ přidal se záložník Martin Zeman. 

„Touto akcí jsme u dětí chtěli vzbudit nejen zájem o sport, ale i kreativitu, což se ukázalo na všech obrázcích, které do soutěže dorazily. Těší mě, že si děti svou odměnu užily v podobě tréninku a že je to bude motivovat ke smysluplnému využívání jejich volného času. Věřím, že v podobných aktivitách budeme s klubem pokračovat i v budoucnu, protože největší odměnou pro nás všechny jsou rozzářené dětské oči,“ uvedla uvedla Margit Petříčková za generálního partnera Doosan Škoda Power.

„Je pro nás důležité dělat radost našim fanouškům během zápasu i mimo fotbalová hřiště. Vážíme si dlouhodobé podpory společnosti Doosan Škoda Power, díky které můžeme společně organizovat podobné akce,“ dodal Jaromír Hamouz za vedení Viktorie.

„Mám ráda Viktorku, takže to pro měl byl zážitek. Mými oblíbenci jsou především Marek Bakoš s Martinem Zemanem a oba přišli, takže jsem spokojená opravdu hodně,“ byla ráda například patnáctiletá Kristýna, která na trénink přijela z Plané. 

„Perfektní akce pro děti, jsou nadšené. U nás v domově máme hodně fanoušků i několik šikovných fotbalistů, takže jsme se rádi zúčastnili,“ uzavřel Antonín Jáňa, jenž doprovázel děti z Dětského domova Domino.

Fotogalerie