17. 10. 2016    Juniorka - reportáž

Dva góly v závěru zajistily Juniorům aspoň bod v utkání s Třincem

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Neděle 16. 10. 2016, 11:00 /

10. kolo / Neděle 16. 10. 2016, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:1)

FK Fotbal Třinec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Debellis, Brožík, Novák, Vukajlovič – Hlavatý, Sedláček (71. Hašek), Kule (81. Havel), Suchan (65. Kopřiva), Kovařík – Matějka

FK Fotbal Třinec

Adamuška – Melecký (72. Chloň), Lanc, Bedecs, Benetka – Samiec, Puczok (81. Pleva) – Teplý, Lasota, Žyla – Latocha (81. Štefánik)

statistiky

Branky: 88. Matějka, 90+2. Kopřiva – 17. Lasota, 62. Teplý ŽK: Sedláček, Havel – Teplý, Štefánik ČK: 62. Brožík (PLZ)

Diváci: 0

Juniorský výběr FC Viktorie Plzeň se v 10. ligovém kole utkal v Luční ulici s Třincem. Západočeši sice byli po většinu utkání lepším týmem, ale ještě tři minuty před koncem překvapivě prohrávali o dvě branky. Dva rychlé góly v závěru ale zajistily viktoriánům aspoň bod za remízu 2:2.

Do první velké šance se v Luční ulici dostali hosté, když v páté minutě posunul Benetka míč na Teplého, kterého ovšem dokázal Sváček vychytat. Viktoriáni byli lepším týmem, ale nedokázali si vypracovat gólové příležitosti. Skóre se změnilo v 17. minutě – Lasota se uvolnil na velkém vápně a pěknou střelou nedal domácímu brankáři šanci.

Plzeňané se nevzdali a hnali se za vyrovnáním. Po menším rozruchu v pokutovém území se k příležitosti dostal Kovařík, ale brankář Třince vyrazil míč na rohový kop. I zbytek půle se nesl ve znamení útočného tlaku viktoriánů, gólem to chtěl ve 43. minutě stvrdit LukᚠMatějka, ale na konci celé akce stál opět brankář Adamuška. Po první půli tak Třinec v Plzni vedl 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Třinečtí. V 54. minutě se pěknou akcí prezentoval Lasota, ale bránu Sváčka minul. Po hodině hry přišla pro Viktorii obrovská komplikace, když Denis Brožík dostal červenou kartu a z následného přímého kopu parádně skóroval Jakub Teplý. Navzdory oslabení pokračoval tlak Viktorie, v 70. minutě si na sražený balon Kopřivy snažil sběhnout Matějka, ale těsně jej nedostihl. Domácí kanonýr měl dobrou šanci i o chvíli později, jenomže znovu byl pozorný Jiří Adamuška.

Třinec spoléhal na rychlé protiútoky, jeden z nich v 80. minutě mohl v branku přetavit Jakub Puczok, nicméně balon poskakoval těsně před brankovou čárou a Dominik Sváček jej následně zachytil do náruče. Naději Plzeň vykřesala v 88. minutě, kdy LukᚠMatějka přízemní ranou z penaltového puntíku snížil na 1:2. Sudí nastavil dvě minuty a domácí se nakonec dočkali vyrovnání, k odraženému míči ve vápně se dostal střídající Jakub Kopřiva, který pěknou střelou do rohu Adamuškovy brány vystřelil červenomodrým alespoň bod!