První zimní posilu hlásí Viktoria Plzeň. Ze slovinského týmu NK Maribor přichází obránce Erik Janža, jenž s klubem podepsal smlouvu na 4,5 roku.

Třiadvacetiletý obránce byl v hledáčku Viktorie delší dobu. „Celý podzim jsme jej sledovali velmi pečlivě, několikrát jsme se byli osobně podívat na zápase. Erik je stabilním členem základní sestavy Mariboru a jsme přesvědčeni, že pro nás bude velkým přínosem,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. 

Erik Janža podepsal s klubem smlouvu na 4,5 roku, na začátku ledna se tedy bude hlásit trenérovi Romanu Pivarníkovi na startu zimní přípravy. Levý obránce nastupoval pravidelně za mládežnické reprezentační výběry a na svém kontě má i jeden start v seniorském výběru Slovinska. „Ve třiadvaceti jde o velmi perspektivního hráče,“ dodal Adolf Šádek. 

„Jsem šastný, že se podařilo domluvit můj přestup do Plzně. Tento klub velmi dobře znám, jde o velký tým, který pravidelně hraje evropské poháry a má v Evropě zvuk,“ řekl po podpisu smlouvy slovinský obránce. „A o městu jsem slyšel samé pozitivní věci, takže se do Plzně těším.“

Přestupovou sumu se kluby rozhodly nezveřejňovat.

„Jsem rád, že jsem dostal od klubu důvěru k vyřízení celého transferu. Erik je podle mě hráč, který Viktorce pomůže a věřím, že bude velmi kvalitní posilou,“ dodal k přestupu hráčský agent Pavel Zíka.