Plzeňská fotbalová legenda a aktuálně asistent hlavního trenéra Viktorie Plzeň Pavel Horváth od začátku roku 2017 dostává novou funkci. Stane se totiž hlavním trenérem výběru do jednadvaceti let a bude připravovat plzeňské naděje na dospělý fotbal. Jeho role asistenta u „A“ týmu se nijak nemění.

V říjnu loňského roku dokončil Pavel Horváth trenérskou profi licenci a stal se tak plnohodnotným asistentem hlavního trenéra. Aby mohl získávat další cenné zkušenosti, rozhodlo se vedení klubu angažovat jej do role hlavního trenéra juniorského týmu. 

„Jsem rád, že jsem dostal od vedení Viktorie takovou možnost. Vím, že to pro mě znamená ještě větší časové vytížení, než jsem měl doposud, ale těším se na to. Snad se nám s týmem U21 povede napravit nepříliš povedenou podzimní část,“ popisuje trenér Horváth.

Kromě trenérského postu u juniorů zůstává Pavel Horváth i v pozici asistenta trenéra Romana Pivarníka u hlavního týmu. „Našim společným cílem je i větší provázání juniorského týmu s áčkem. Pavel bude mít dokonalý přehled o hráčích, kteří by se potenciálně mohli posunout výše. Věříme, že tento model bude ku prospěchu,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Junioři jsou po podzimní části v tabulce na čtrnáctém místě jen o dva body před posledním Třincem.