Před Viktorií Plzeň jsou dva zápasy, které rozhodnou o tom, zda Plzeňané navléknou pátý korálek na mistrovský náhrdelník. První z nich se odehraje už tuto sobotu na půdě brněnské Zbrojovky.

„Na zápas v Brně se připravujeme ve vší zodpovědnosti, protože víme, o co jde. Je to předposlední kolo ligového ročníku a všichni si uvědomujeme, že jedině vítězství nás může s jistotou udržet ve hře o titul,“ říká na úvod Zdeněk Bečka. Zbrojovka může hrát s vědomím, že se jí už nebudou týkat záchranářské boje, nicméně Viktorii rozhodně nedá nic zadarmo. „Brno je doma velice silné, navíc si myslím, že je přijde podpořit hodně lidí. Na Plzeň se každý chce vytáhnout a je jedno, jestli je zachráněný nebo ne,“ dodává Bečka.

Plzeňský trenér má o nejbližším soupeři svého týmu detailní přehled. „Brno má kvalitní mužstvo podpořené zkušeným Melichárkem. Hodně v Brně spoléhají na Pavla Zavadila, který kope všechny standardní situace, a důrazného útočníka Řezníčka. Pokud jim dáme prostor, budeme mít s Brnem velké problémy,“ uvědomuje si hlavní muž střídačky Viktorie. Nic se ovšem nemění na odhodlání Plzeňských zvítězit. „Nezbývá nám jiná možnost. Musíme se v zápase vyvarovat individuálních chyb a výpadků pozornosti. Navíc, pokud se nám podaří zvítězit, musíme stále čekat na výsledek Slavie v Boleslavi. Zajímat nás nicméně bude až po konci zápasu. Nechceme se tím v průběhu duelu v Brně rozptylovat,“ uzavírá Zdeněk Bečka.