Devatenáctka si na domácím hřišti v Luční ulici poradila s Teplicemi, osmnáctka díky hattricku Patrovského porazila Motorlet 3:0 a je druhá. Sedmnáctka si na Teplice vyšlápla stejně jako devatenáctka a šestnáctka Motorletu smolně podlehla na pokutové kopy. Žáci U15 porazili Kladno 4:1, zatímco o rok mladší kategorie středočeskému týmu podlehla. Třináctka s dvanáctkou si s chutí zastřílely – proti Příbrami U13 vyhrála 10:2 a U12 dokonce 22:1!

FCVP U19 – Teplice U19 3:1


Dorostenci do 19 let podruhé za sebou vyhráli 3:1. „V 8. minutě jsme se dostali do vedení – po hezké akci a centru Žiláka se prosadil Pihrt. V naší hře byly nepřesnosti, které nám braly příležitosti k navýšení skóre. Dobrým napadáním jsme získávali míče již na útočné polovině, ale akce jsme nedotáhli a šance na navýšení skóre jsme nevyužili. Ve druhém poločase se nám podařilo utkání rozhodnout. Po dvou standardních situacích se prosadili Kraml a Míka. Vstřelené góly nás uklidnily, měli jsme převahu a vytvářeli si další šance. Teplice korigovaly výsledek v závěru. Vítězství je zasloužené,“ zhodnotil zápas trenér Jiří Žilák.

Branky: 8. Pihrt, 65. Kraml, 69. Míka – 88. Vobecký.
Sestava Plzně: Mařík – Svoboda, Míka, Čihák (C), Žilák – Petr (85. Uzlík), Kraml, Šulc – Pihrt (88. Brož), Vilček, Arzberger (50. Václavík).


FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U18 – Motorlet U19 3:0


Dorost do 18 let je na druhém místě tabulky. „Nᚠsmíchaný tým z U19, U17 a U16 se se zápasem dobře popasoval. V první půlce jsme ovšem dali dva góly a splnili taktický záměr. Soupeř stále kousal a měl šance, ale gólman Valeš nás podržel. Do druhé půle jsme šli s tím, že vedení 2:0 o poločase je ošemetné, ale hned na začátku jsme dali na 3:0. Hráči si zaslouží pochvalu,“ řekl k zápasu trenér Pavel Fořt, jehož hodnocení najdete v detailu zápasu, jehož hrdinou byl patnáctiletý autor hattricku Martin Patrovský.

Branky: 10. Patrovský, 33. Patrovský, 48. Patrovský.
Sestava Plzně: Valeš – Renza, Strnad, Kolerus, Brož – Uzlík (C), Řezáč, Lehký (72. Krátký) – Koranda, Patrovský (62. Kotěšovec), Demeter (66. Mertl).



––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U17 – Teplice U17 3:1


„V prvním poločase jsme byli lepším týmem. Vstřelili jsme 2 góly po pěkných akcích. K tomu jsme si vytvořili spoustu dalších šancí, bohužel bez brankového vyjádření. Naopak jsme inkasovali gól, jemuž předcházel řetězec individuálních chyb. Druhý poločas jsme také začali dobře, ale postupem času se nám přestávalo dařit. Byli jsme nekvalitní při práci s míčem a dopouštěli jsme se chyb v defenzivě. Uklidnění přinesl až gól na 3:1, 6 minut před koncem. Vítězství proti velice nepříjemnému soupeři si vážíme,“ shrnul duel trenér Josef Parlásek.

Branky: 8. Pavlík, 26. Vrba, 74. Halász – 30. Krogner.
Sestava Plzně: Edelman – Halász (C), Strmiska, Fišer, Kavka – Ruda, Kuhajda (50. Lehký), Kodýdek (61. Dotzauer) – Pavlík (54. Valeš), Vrba, Václavík (41. Popovič).



––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U16 – Motorlet U17 2:3pen.


„O víkendu jsme odehráli kvalitní zápas, který jsme bohužel prohráli v penaltovém rozstřelu. Do utkání jsme špatně vstoupili. Chyběl nám důraz v osobních soubojích a během dvanácti minut vedl soupeř 2:0. Po druhé obdržené brance jsme se zvedli a do konce poločasu dokázali snížit na 1:2. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, soupeře zatlačili a vytvořili si další šanci, kdy šel nᚠhráč sám na brankáře, ale ani tu jsme neproměnili. V 74. minutě se nám podařilo srovnat z penalty. Soupeř měl ve druhé půli jednu šanci, kterou neproměnil, a tak zápas skončil remízou 2:2. V penaltovém rozstřelu byl úspěšnější soupeř,“ řekl ke smolné porážce trenér Ondřej Šiml.

Branky: 23. Vostárek, 74. Šimek (pen.) – 4. Hnízdil, 12. Bitto.
Penalty: 3:5.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Petržílka, Řezníček (41. Jílek), Šimek – Novický, Krátký (52. Brýla) – Koželuh (C), Vostárek, Královec (52. Vrba) – Tesař (52. Votava).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U15 – Kladno U15 4:1


Trenér Josef Šneberger byl spokojen s výkonem svých svěřenců. „Šlo o velice náročné utkání s nesmírně houževnatým soupeřem, který hlavně v prvním poločase byl velice nebezpečný a dokonce i vedl. Kluky lze pochválit za kolektivního ducha a přístup, hlavně ve 2. poločase,“ řekl kouč.

Branky: 34. Titl, 48. Prokop, 67. Krůta, 69. Titl – 32. Štěpán.
Sestava Plzně: Langr – Šticha, Vobruba, Oravec, Agapkin – Vanc (C) (55. Karásek), Sojka – Prokop (60. Nedvěd), Titl, Krůta – Velfl (35. Holík).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U14 – Kladno U14 2:4


Čtrnáctka na Kladno bohužel nestačila. „První poločas z naší strany ještě snesl nějaké fotbalové měřítko, ale druhý jsme vůbec nezvládli. Navyšoval se počet nevynucených ztrát míče a z naší hry se vytratila herní aktivita i odvaha. Musíme sportovně uznat, že si Kladno zaslouženě odvezlo tři body, chtělo vyhrát více než my,“ řekl k zápasu Štěpán Havránek, jehož celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Branky: 18. Falout, 34. J. Vonásek – 34. Herčík, 56. Duda, 66. Veselý, 70. Herčík.
Sestava Plzně: Daněk – Čeliš, T. Keltyčka, Rajtmajer, Falout – Kamenský (20. P. Pracht), Vach – Štauber (45. I. Vonásek), D. Keltyčka (45. D. Pracht), J. Vonásek – Kule (60. Secký).



––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U13 – Příbram U13 10:2


Třináctka dala Příbrami desítku. „První třetinu jsme nebyli dostatečně aktivní při hře bez míče, což se postupem času zlepšilo. Ve druhé třetině se vyskytly pasáže souvislejšího držení míče a otáčení hry. I přes vysoké vítězství musíme zapracovat na proměňování šancí, v utkání jsme ale splnili dlouhodobější cíl – vstřelení gólu hlavou po centru z křídelního prostoru,“ řekl po utkání trenér Martin Vísner (jeho celé hodnocení najdete v detailu zápasu).

Branky: 4. Šot, 6. Gadač, 11. Suchý, 15. Červený, 28. Houdek, 33. Houdek, 46. Gaszczyk, 52. Gadač, 64. Gadač, 87. Gaszczyk – 5. Deml, 40. Lojín.
Sestava Plzně: Krištofovič, Petr – Červený, Šot, Soupír, Gaszczyk, Trojan, Kulišan (C), Gadač, Se. Horváth, Si. Horváth, Vilímek, Houdek, Šedivý, Suchý, Hašek.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U12 – Příbram U12 22:1


Až neuvěřitelného vítězství dosáhli žáci do 12 let proti Příbrami, kterou porazili 22:1. Čtyři góly zaznamenal Jakub Chalupa, hattrick vsítili Ondřej Baštář, Ondřej Lemon a MatyᚠNedvěd. „V průběhu celého zápasu jsme byli ti, kdo udával tempo. Všichni hráči dokázali do zápasu přenést několik věcí, které v současné době trénujeme. Co bychom u našich svěřenců ocenili především, bylo to, že tempo hry s přibývajícími góly neupadalo. Do poslední minuty jsme se tlačili do zakončení a snažili se přidat další góly,“ okomentoval utkání trenér Pavel Konopík. Celé hodnocení je k dispozici v detailu zápasu.

Branky: 4. Baštář, 8. Lemon, 20. Chalupa, 27. Lemon (pen.), 28. Řezanina, 32. Řezanina, 36. Sivák, 39. Sivák, 50. Baštář, 52. Nedvěd, 53. Paidar, 54. Nedvěd, 64. Chalupa, 66. Kučera, 67. Baštář, 73. Nedvěd, 77. Lemon, 78. Chalupa, 82. Sutr (pen.), 83. Chalupa, 88. K. Kardoš, 90. Dulík – 56. Telenský.
Sestava Plzně: Basl, Sutr – Řezanina, Baštář, Berka, Dulík, Hodek, Honomichl, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš (C), Kučera, Lemon, Nedvěd, Paidar, Sivák, Toman, Trojovský.


Foto: David Koranda