Další vítězný zápas v podání Viktorie. Fotbalisté Plzně porazili ve 14. kole HET ligy Slovácko na jejich půdě 4:1 a i nadále jako jediní zůstávají stoprocentní. V očích trenéra Pavla Vrby to ale vůbec nebylo jednoduché utkání, o to šastnější byl po závěrečném hvizdu.

„Dnešní zápas byl zajímavý v tom, že obě mužstva byla aktivní a spoléhala se více na ofenzivu než defenzivu. Pro diváka bylo utkání jistě zajímavé,“ zhodnotil duel kouč Viktorie. „V útočné fázi jsme byli přesnější, účelnější a do Plzně si vezeme úžasný výsledek,“ měl radost rodák z Přerova.

Třiapadesátiletý stratég našel několik slov chvály pro hráče Slovácka. „Soupeř byl hodně aktivní, možná jsme za stavu 0:0 měli i štěstí, protože si vytvořili dvě situace, ze kterých mohli dát první branku,“ konstatoval Vrba. „Naštěstí se tak nestalo a po vstřeleném gólu byla naše aktivita oceněna dalšími trefy. Utkání nebylo vůbec jednoduché, proto jsem rád, že jsme ho takto zvládli,“ pokračoval.

Viktoria se v zápase musela obejít bez Michaela Krmenčíka nebo Martina Zemana, chyběl také vykartovaný TomᚠHájek. „Mužstvo ukázalo, že není jen o jednom nebo dvěma hráči. Máme kolektiv, který nezastaví ani zranění jednoho či dvou hráčů,“ těšilo úspěšného kouče. „O to je pro mě příjemnější, když si dokážeme poradit se situací, která před zápasem nevypadá dobře,“ pokračoval Pavel Vrba.

Červenomodří zápasem v Uherském Hradišti prodloužili rekordní sérii na 14 vítězných zápasů od začátku sezony. Když se k tomu připočítají poslední dva duely z minulého ročníku, dokázala Plzeň navíc vyrovnat vlastní rekord v počtu šestnácti výher v řadě. Pavel Vrba se však na statistiky neohlíží a zajímá ho pouze současnost. „Těší mě 14 výher, které máme v této sezoně,“ řekl na závěr.

Fotogalerie