V tréninkovém areálu v Luční ulici se uskutečnil druhý přípravný zápas Viktorie Plzeň v zimní přestávce sezóny 2017/18. Přihlížející diváci viděli nakonec jedenáct branek, Viktoria porazila Domažlice 7:4.

Trenér Vrba byl po zápase více spokojený s první půlí, ve které jeho tým vstřelil hned šest branek. „To ano, ale na druhou stranu jsme za stavu 3:0 dostali dvě branky. Naše defenziva dnes myslela spíš víc dopředu a zápas byl tedy nahoru dolů. Jsme rádi, že jsme dnes vstřelili sedm branek, ale naopak nespokojeni jsme se čtyřmi inkasovanými,“ hodnotí duel plzeňský kouč. „Bohužel jsme v defenzivě nebyli dostatečně důrazní, nedokázali jsme přerušit hru a nezachytávali se s hráči. Přišlo mi, jako by to bylo tréninkové utkání nijak svázané taktikou. Diváci si určitě přišli na své,“ dodává Vrba. V zimní přípravě zatím polykají hráči poctivé tréninkové dávky. „Trénujeme dvoufázově, tedy i dnes dopoledne měli hráči trénink. I z tohoto důvodu jsme proti Domažlicím protočili všechny hráče, které jsme měli k dispozici,“ popisuje Pavel Vrba.

„Tyhle zápasy nejsou tolik o výsledku. Vstřelili jsme dost gólů, ale nespokojeni jsme v defenzivě. Takové góly nemůžeme dostávat. Chvíli jsme Domažlice dostali do hry, a podle toho to dopadlo. Soupeř sem ale přišel hrát fotbal, z čehož vyplynula hra nahoru dolů a několik okének v naší obraně. Je to ale příprava a v tuhle chvíli je pro nás podstatné, abychom zůstali všichni zdraví,“ přidává se Milan Havel, kterého čekají hned dvě zahraniční soustředění. „Je to pro mě novinka, na kterou se těším. Bude tam asi tepleji než tady a ideální podmínky, jak se připravit na jarní část sezóny,“ uzavírá Havel. 

Fotogalerie