18. 2. 2018    Juniorka - reportáž

Díky skvělé druhé půli porazili junioři Hradec Králové 5:1!

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Neděle 18. 2. 2018, 11:00 / Luční

18. kolo / Neděle 18. 2. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

5:1

(1:1)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, O. Pek, Čihák, Ryška (55. Svoboda) – Pavlík (C) (82. Suchý), Živulič – Holík (55. Štursa), Řezáč (75. J. Pek), Pihrt – Vilček.

FC Hradec Králové

Vízek – Vukčevič, Holeš (81. Gjinollari), Soukeník, Čáp, Kundrt, Střelec (69. Kadlec), Kropáček (55. Chocholatý), Martinec (C), Čech, Jukl.

statistiky

Branky: 29. Ryška (pen.), 65. O. Pek, 67. Štursa, 72. Štursa, 75. Vilček – 30. Střelec, ŽK: O. Pek, Čihák, Rozhodčí: Matějček – Hrabovský, Kožár.

Diváci: 80

Vstup do jarní části Juniorské ligy vyšel týmu trenéra Jiřího Kohouta na výbornou. Po remízovém prvním poločase přišla gólová smrš ve druhém, díky níž si viktoriáni zajistili tři body nad těžkým soupeřem. Konečné skóre bylo 5:1!

V úvodním dějství zápasu k vidění moc šancí nebylo. První větší přišla až ve 22. minutě, kdy z protiútoku posnul Vilček míč na Řezáče, který v lepší pozici našel Holíka. Toho ovšem vychytal brankář Patrik Vízek. Po necelé půlhodině hry byl ve vápně faulován TomᚠVilček a Milan Ryška proměnil nařízený pokutový kop, vzápětí ale Hradečtí zásluhou přízemní rány Václava Střelce vyrovnali na 1:1. V závěru prvního poločasu pak ještě Dominik Sváček předvedl parádní zákrok proti střele Romana Čápa z přímého kopu.

Ve druhém dějství začali viktoriáni úřadovat střelecky. Nejprve sice po centru Diega Živuliče hlavičkoval Petr Řezáč jen do gólmana Vízka, poté už se ale z rohového kopu prosadil Ondřej Pek. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, po 11 minutách na hřišti navyšoval na 3:1 pěknou střelou Ondřej Štursa. Stejný hráč vsítil i čtvrtý gól červenomodrých, když zužitkoval přesný centr Jakuba Kadara. Střelecký účet se zastavil až na čísle 5, zblízka se totiž v 75. minutě prosadil TomᚠVilček.

Juniorka Viktorie tak na úvod jara porazila Hradec Králové vysoko 5:1 a posunula se na třetí místo české části tabulky!

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Dali jsme pět gólů Hradci, čehož si vážíme. První půle z naší strany byla slušná, přestože skončila 1:1. Hodně se to tahalo, my jsme měli více ze hry a Hradec hrozil z brejků. Utkání zlomil třetí gól, výsledek byl ale podle mě pro hosty až příliš krutý. Pět gólů si nezasloužili, nás to ale samozřejmě těší. Hra byla slušná, vidíme to tedy pozitivně.“