Plzeňská Viktoria jde do odvety úvodního jarního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Partizanu Bělehrad. Po venkovním výsledku 1:1 budou chtít viktoriáni v domácím prostředí rozhodnout o svém postupu do další fáze evropské pohárové soutěže.


„Nevím, jestli jsme favorit. To si netroufnu odhadnout, protože v zápase se může stát cokoliv. Branka na venkovním hřišti nám sice pomohla, ale boj o postup je stále hodně otevřený. Věřím, že nám fanoušci pomohou a že zvládneme postoupit,“ prohlásil před utkáním obránce Viktorie Radim Řezník.

Viktoria může vycházet ze zkušenosti z letních předkol Ligy mistrů. Tehdy si Plzeňané ze hřiště FCSB přivezli remízu 2:2. „V Bukurešti jsme vstřelili dvě branky a doma jsme navíc drželi postupový výsledek. Závěr zápasu jsme nezvládli a dostali tři góly. Na to si musíme nyní dát pozor. Je ale těžké hrát na 0:0, musíme hrát kvalitně dozadu i dopředu a věřím, že minimálně gól se nám vstřelit podaří. V domácích podmínkách chceme být produktivnější,“ zůstává odhodlaný Řezník.

„Největší síla soupeře je v ofenzivě. Mají šikovné hráče dopředu, a je to Tošič, Jovovič nebo Soumah s Tawambou. Musíme si na ně dávat pozor. Partizan má dobře poskládaný mančaft, který má velkou sílu,“ uzavírá plzeňský obránce.

Fotogalerie