16. 4. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie padli na hřišti brněnské Zbrojovky

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Pondělí 16. 4. 2018, 14:00 / Městský fotbalový stadion Srbská

2. kolo / Pondělí 16. 4. 2018, 14:00
Městský fotbalový stadion Srbská

FC Zbrojovka Brno

2:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Halouska – Pyš, Šustr, Zukal, Hykš, Sedlmajer, Krejčí (68. Holman), M. Vintr (88. Moučka), O. Vintr (75. Třasoň), Kroutil, Růsek (61. Koláčný).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Čihák, Živulič, Ryška (83. Svoboda) – Pavlík (C), Suchý (83. Řezáč) – Arzberger (69. Selnar), J. Pek, Pihrt – Vilček.

statistiky

Branky: 40. M. Vintr, 78. Kroutil – 45. Vilček, ŽK: O. Vintr, M. Vintr, Kroutil – Živulič, Rozhodčí: Slováček – Grečmal, Galář.

Diváci: 70

Ve druhém utkání nadstavbové části o umístění zavítali viktoriáni na stadion brněnské Zbrojovky. Za juniorku opět nastoupil z A-týmu vypůjčený Diego Živulič. Viktoria ale svému soupeři podlehla 1:2.

První poločas nabídl útočný a rychlý fotbal. Oba týmy měly pasáže, v nichž ve hře dominovaly. Dobrou šanci měl ve 32. minutě domácí Marek Vintr, záložník sice vystřelil prudkou ránu, ovšem značně nepřesnou. Dominik Sváček tak byl bez práce. Ve 40. minutě už se ale Zbrojovka ujala vedení. Přihrávku na levém křídle přebral znovu Marek Vintr, který se dostal do pokutového území a přízemní ranou překonal všechny obránce i gólmana. Viktoriáni ale stihli ještě do poločasu vyrovnat. Zakončení Jana Peka sice brankář Halouska vyrazil, na následné zakončení Tomáše Vilčeka už ale nestačil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Hned v úvodu poločasu měli Brňané dobrou příležitost, opět u toho byl Marek Vintr, jehož pobídku přímo před branku ale spoluhráč umístil nad břevno. Při další akci Zbrojovky se zaskvěl brankář Sváček. Domácí se podruhé v utkání dostali do vedení při průběhu 78. minuty. Brankář Plzně stihl ještě jednu ránu vyrazit, ale na tvrdý projektil Miroslava Kroutila už nedostáhl – 2:1 pro Zbrojovku. S blížícím se závěrem se Viktoria více soustředila na útočení, v důsledku toho se do další šance probojoval aktivní Marek Vintr, ale Sváček vše zachránil zákrokem. Viktoriáni se v závěru snažili vyrovnat i se Sváčkem vápně, ale recept na defenzivu Brna již nenašli.

Foto: FC Zbrojovka Brno