21. 5. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka veze vítězství z Olomouce, rozhodla v závěru!

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Pondělí 21. 5. 2018, 14:00 / Andrův stadion č.2

8. kolo / Pondělí 21. 5. 2018, 14:00
Andrův stadion č.2

SK Sigma Olomouc

1:2

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Sigma Olomouc

Reichl – Neuer, Kotouč (46. Grygar), Surzyn, Nízký (75. Kratochvíl), Grečmal (64. Šidlík), Chytil (46. Pavelka), Yunis, Galus, Sladký (C), Kamas (59. Vybíral).

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Kadar, Míka (46. Hranáč) O. Pek, Ryška (85. Holík) – Pavlík (C), Řezáč – J. Pek (58. Svoboda), Šulc, Arzberger – Kepl.

statistiky

Branky: 45. Kamas – 64. Arzberger, 89. Kepl, ŽK: Grygar, Rozhodčí: Mrázek – Pelikán, Antoníček.

Diváci: 80

Junioři Viktorie Plzeň dokázali v nadstavbové části o umístění vyhrát na hřišti Sigmy Olomouc 2:1, když vítězný gól vstřelil v 89. minutě útočník TomᚠKepl.

Úvodní minuty patřily spíše hráčům Plzně. Velkou šanci měl totiž v úvodu Kryštof Pavlík, jehož rána z dálky ale orazítkovala břevno. Olomoučtí se do první větší příležitosti dostali ve 28. minutě po rohovém kopu, ale jeden z obránců Plzně odhlavičkoval míč z brankové čáry do bezpečí. Na druhé straně se musel zaskvět brankář Reichl, který udržel bezbrankový stav. Ten ale do konce poločasu nevydržel – po krásné střele zpoza vápna do šibenice otevřel skóre domácí Vojtěch Kamas, a ač si Richard Mařík na míč ještě sáhl, nakonec ho musel lovit z branky.

Ve druhém poločase byli viktoriáni opět aktivní a po hodině hry se dočkali zasloužené odměny. Konkrétně to bylo v 64. minutě, kdy vybojoval balon TomᚠKepl, posunul jej na Tomáše Arzbergera a ten ho z druhého dotyku uklidil k tyči. Plzeňští v závěru posílili svou ofenzivu. Po neproměněné šanci přišla 89. minuta, kdy se přihrávka Pavlíka dostala k Tomáši Keplovi, který důrazným skluzem poslal Viktorii do vedení. Viktoriáni tak vyhráli v Olomouci 2:1! Poslední zápas ji čeká tuto neděli v Luční ulici proti Třinci (od 11 hodin).

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Jsme rádi za výhru, dali jsme gól v předposlední minutě. Utkání ale mělo jiný průběh, po celý zápas jsme byli fotbalovější, přesnější a měli víc šancí. V první půli se soupeř ujal vedení dalekonosnou střelou, my předtím trefili břevno. Z týmu ale bylo cítit, že chce zápas otočit, a nakonec se to k nám přiklonilo. Soupeře jsme přitlačili před jejich vápno a jsme rádi, že se nám to podařilo otočit.“