Trenérskému štábu Viktorie Plzeň se dnes už přihlásili Michael Krmenčík, Jan Kopic, TomᚠHořava a Patrik Hrošovský. Tedy reprezentanti, kteří měli prodlouženou dovolenou. Jak si ji užili, co podnikli a koho favorizují na mistrovství světa?

Dovolenou si každý užil po svém. TomᚠHořava měl oslavu 30. narozenin, vyrazil také na Moravu a do Nízkých Tater. Patrik Hrošovský byl na dovolené v Itálii. Michael Krmenčík pak měl v mezisezonním období svatbu se svou přítelkyní (a nyní už manželkou) Denisou. „Moc jsem si to užil, doufám, že i Denisa,“ směje se. „Dorazilo i hodně kluků od nás, udělali mi tím velkou radost,“ říká čerstvý manžel Krmenčík.

Zpět do práce se hráči už těšili. „Fotbal mě životem provází, takže jsem se na další sezonu těšil. Příprava je takové to nutné zlo, ale určitě uteče a pak už se budeme moci těšit z mistrovských utkání,“ vyhlíží zápasy TomᚠHořava. „Už jsem rád, že to začíná, těšil jsem se... Tím ale nechci říct, že bych si nedovedl představit ještě delší dovolenou,“ usmívá se jeho kolega ze středu pole Patrik Hrošovský.

Viktoriáni se také snaží sledovat mistrovství světa. „Nestíhám všechny zápasy denně, ale vždy si něco vyberu a rád se podívám. Líbil se mi zápas Portugalska se Španělskem, z jižní Ameriky favorizuji třeba Brazílii,“ prozrazuje své tři favority Hořava. Brazílii favorizuje také Patrik Hrošovský. Poměrně překvapivého favorita má pak Michael Krmenčík – Mexiko, které v úvodním utkání dokázalo porazit obhájce titulu z Německa. „Z mistrovství jsem v době volna sledoval téměř každý zápas, v posledních dnech jsem viděl všechny. Byl to takový můj rituál, že jsem ve 14 hodin zapnul fotbal a sledoval ho celý den,“ říká Krmenčík.