Viktoria Plzeň otevře sezonu 2018/2019 tam, kde předešlou zakončila vítězstvím 5:1. Tehdy už jako jistý mistr. Vůbec si proti Dukle vedla skvěle, v prvním kole ji porazila 4:0. Na tyto výkony bude chtít nyní navázat, což v rozhovoru pro naše stránky potvrdil i záložník Aleš Čermák.

„Už se na start ligy hodně těším, je to přeci jen něco jiného než přípravné zápasy. Navíc nás v tomto ročníku čeká i Liga mistrů, na což se těšíme celý tým,“ říká jasně Čermák. „Naší výhodou je, že se v úvodních kolech můžeme soustředit jen na ligu,“ dodává.

V minulé sezoně viktoriáni porazili Duklu doma 4:0 a venku 5:1. „Na oba zápasy si vzpomínám. Při domácím jsem byl poprvé na lavičce Viktorky, velmi rychle jsme se dostali do vedení. I v tom druhém zápase se nám podařil start, tak doufám, že v tom budeme pokračovat,“ přeje si třiadvacetiletý záložník.

Na hřišti Dukly se navíc vedle hattricku Krmenčíka a premiérového gólu Štursy prosadil, když zvyšoval ve 30. minutě na 3:0. „Pamatuji si, že za stavu 1:0 měl domácí Néstor velkou šanci, ale neproměnil a to nám pomohlo, protože jsme vzápětí dali druhý a třetí gól. Z naší strany to byl dobrý zápas a budeme to chtít zopakovat,“ deklaruje.

Pražský celek ovšem vidí jako zdatného soupeře. „Dukla se snaží hrát fotbal a má v týmu velice šikovné hráče. Doufám, že to bude pro diváky hezký zápas a že ho zvládneme,“ uzavírá Aleš Čermák předzápasový rozhovor.