13. 8. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři prohráli na hřišti libereckého Slovanu

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Pondělí 13. 8. 2018, 13:00 / MěS Jeronýmova

4. kolo / Pondělí 13. 8. 2018, 13:00
MěS Jeronýmova

FC Slovan Liberec

3:2

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Nguyen – Köstl, Prokš, Ulbrich (69. Lehoczki), Voltr, Vrabec, Balហ(81. Drahoš), Vukliševič, Michal (75. Lábek), Dorley (46. Petr), Gembický (58. Hybš).

FC Viktoria Plzeň

Novák – Havel, Hranáč, O. Pek, Svoboda (78. Arzberger) – Pavlík (C), Bucha – Ekpai, J. Pek (56. Pihrt), Kovařík – Řezníček.

statistiky

Branky: 3. Voltr, 43. Voltr, 70. Petr – 62. Řezníček, 75. Vukliševič (vl.), Rozhodčí: Matějček – Kříž, Vít.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie opět posílila pětice hráčů z A-týmu – Ubong Ekpai, Pavel Bucha, Jakub Řezníček, Jan Kovařík a Milan Havel. Ani to ale týmu trenéra Pavla Fořta nepřineslo body, viktoriáni padli v Liberci 2:3.

Do zápasu vstoupili domácí hráči gólem. Hned po necelých třech minutách hry prostřelil Nováka na vzdálenější tyč útočník Radek Voltr. Snaha Viktorie Plzeň o vyrovnání nenacházela dlouho úspěch, až se domácí v závěru půle dostali do dvoubrankového vedení. Opět u toho byl Radek Voltr, který potrestal zaváhání plzeňské rozehrávky.

Ve druhém poločase byli aktivnější červenomodří. Snížení se dočkali po hodině hry, střelou na zadní tyč se dokázal prosadit Jakub Řezníček. A i když se Plzeň tlačila za vyrovnáním, inkasovala další gól – Petr Petr utekl středem hřiště a přesnou střelou dal na 3:1. Poté vychytal hostující brankář Novák další šanci Slovanu.

V 75. minutě Západočeši opět vykřesali naději. Prosadili se z přímého kopu Jana Kovaříka z necelých 30 metrů, který si do vlastní branky srazil Damjan Vukliševič. Viktoriáni byli v posledních minutách o něco aktivnějším celkem, prosadit už se však nedokázali, a tak prohráli i třetí utkání ze čtyř.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Začali jsme slušně, měli jsme kontrolu na míči a Liberec jsme zatlačili. Bohužel jsme po jednom nákopu špatně odhadli míč a dostali jsme na 1:0 z první střely. Poté jsme stále měli míč pod kontrolou a měli šance, hráli v klidu, nikdo nezmatkoval, bohužel ovšem v závěru půle nᚠbek rozehrával přes kříž, namazal soupeři a dostali jsme na 2:0. Ve druhé půli jsme chtěli otočit, snížili jsme na 2:1 a vytvářeli si šance. Byli jsme stoprocentně lepší, Liberec jsme zavřeli, ale po ztrátě ve středu pole jsme inkasovali na 3:1. Z trestňáku jsme pak snížili a měli další slibné příležitosti, ale už jsme to nedokázali zremízovat. Zápas rozhodly individuální chyby, navíc dostáváme moc gólů. Je to zodpovědnost každého jedince, co je na hřišti. Kluci z áčka nám pomohli, makali dobře, ale bohužel jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Jsem zklamaný určitě z toho, že se nedokážeme koncentrovat na celý zápas. Vždycky má někdo nějaký výpadek a soupeř to bohužel trestá. My se na góly nadřeme a naopak si je víceméně dáváme sami. Jednoznačně jsme byli v poli lepší, ale na góly jsme prohráli a na to se hraje. S obranou jsem hodně nepsokojený, ale obecně jde o úplně neskutečné individuální chyby.“