Viktoriáni nastoupí do zápasu s Karvinou v roli favorita. Jako obhájce titulu se zatím drží ve vedoucí trojici na čele ligové tabulky bez ztráty jediného bodu, to Karviná řeší na druhém konci tabulky zcela opačné problémy. Po náročném startu sezony zůstává zatím bez bodu.

„S dvanácti body jsme samozřejmě spokojení, ale i my k sobě musíme být kritičtí. Určité pasáže utkání a některé zápasy nebyly rozhodně tak ideální, jak se to jeví bodově,“ řekl před pátým kolem FORTUNA:LIGY trenér Pavel Vrba. „Máme skóre 6:1, což při 12 bodech vypovídá o tom, že těch gólů moc nedáváme. S tím moc spokojení nejsme a doufám, že se to v brzké době zlepší a že si i naši fanoušci budou moci zakřičet víckrát gól než jednou za zápas.“

Do sestavy pro utkání pátého kola tentokráte nebude moci počítat s nejlepším hráčem loňské sezony Janem Kopicem, který obdržel v závěru utkání se Zlínem červenou kartu. „Samozřejmě je to škoda, ale my máme ten kádr dost široký. Kopi udělal při té první žluté obrovskou chybu a při druhé vlastně taky, takže za to teď musí pykat a my se s tím musíme vyrovnat. Je to škoda, ale takový je fotbal,“ okomentoval jeho absenci trenér Vrba.

O vyrovnanosti ligy svědčí jak těsné výsledky, tak i nulové rozdíly mezi vedoucí trojicí. „Liga už není o tom, že by někdo vyhrával o třídu nebo dvě. Občas sice někdo někoho nachytá, ale všichni soupeři mají svoji kvalitu a výkonnost a v Karviné nás určitě čeká těžké utkání jako vždy. Myslím si, že i kvůli tomu, že jsou v trošku složitější situaci, tak ten zápas nebude vůbec jednoduchý,“ říká Vrba.

Jeho svěřence čeká vůbec nejdelší cesta, kterou v rámci letošního ligového ročníku budou muset podniknout – bez mála 500 kilometrů. „Nakonec jsme se rozhodli, že pojedeme autobusem, i když víme, že dálnice D1 není v ideální kondici, ale snad nebudeme mít žádný větší problém,“ přibližuje trenér Vrba. „Cestování k fotbalu patří. Kdybychom hráli kvalifikace o evropské poháry, tak by to bylo mnohem složitější. Určitě to nebude žádný problém a doufám, že nazpátek se nám pojede dobře,“ přeje si před nedělním duelem.

V něm se jeho tým utká s předposledním týmem tabulky. „Karviná má sice 0 bodů, ale také má za sebou strašně těžký los – nejt잚í vůbec ze všech týmů. Hráli třikrát venku, navíc s top mančafty, které hrají o poháry. S Mladou Boleslaví doma prohráli dost nešastně a ten jejich herní projev určitě neodpovídá tomu, že jsou na nule,“ varuje před víkendem hlavní kouč Viktorie.