Páté vítězství z pěti a protáhnutí stoprocentní ligové bilance. Viktoria Plzeň i v dalším zápase FORTUNA:LIGY zvítězila, tentokrát si poradila s Karvinou na jejím hřišti 1:0. Utkání po svém konci zhodnotil hlavní trenér Západočechů Pavel Vrba.

„Rozdělil bych ho na dva poločasy. Ten první snesl nějaké měřítko. Dali jsme gól, neproměnili penaltu a vypracovali jsme si i další příležitosti,“ řekl novinářům. „V druhé půli jsme se přizpůsobili hře Karviné. Hrálo se hodně na nákopy a bylo to hodně o soubojích, což jim podle mě vyhovovalo. My jsme ztratili střed hřiště a nedokázali kombinovat jako v první půli. Určitě jsem čekal mnohem víc,“ mrzelo Vrbu.

Čtyřiapadesátiletý kouč litoval nevyužité příležitosti z 18. minuty v podobě pokutového kopu. „Neproměněná penalta hodně ovlivnila další průběh zápasu. Kdyby to bylo 2:0, tak bychom asi byli klidnější,“ pravil Vrba. „Možná i Karviná by hrála dopředu ve větším počtu hráčů, což by pro nás bylo výhodnější. Nemuselo to být tak nervózní jako v druhém poločase,“ tušil zkušený trenér.

Západočeši během prvních pěti kol udrželi čtyři čistá konta a inkasovali pouze jednou. „Řekl bych, že naše defenziva pracuje mnohem lépe než na jaře,“ hledal Vrba pozitiva. „Na druhou stranu jsme měli štěstí při rohu, kdy Karviná mohla vyrovnat,“ uznal.

Viktoriáni vyhráli počtvrté z prvních pěti kol tím nejtěsnějším gólovým rozdílem. „Přiznejme si, že na ofenzivu máme mnohem větší nároky. Můžu tým pochválit, že jsme dostali pouze jeden gól, ale určitě nejsem spokojen, že poslední čtyři zápasy skončily 1:0,“ prozradil Vrba na závěr tiskové konference.

Fotogalerie