25. 9. 2019    Zápas

Viktoria v MOL Cupu postupuje. V Hlučíně vyhrála 3:1

FC Viktoria Plzeň
64. Heiník

3. kolo / Středa 25. 9. 2019, 16:00 / Hlučín

3. kolo / Středa 25. 9. 2019, 16:00
Hlučín

FC Hlučín

1:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

20. Chorý
29. Procházka
51. Janošek

sestavy

FC Hlučín

Kodeš – Wolf, Heiník, Štefek, Vengřinek – Rubý (65. Pyclík), Hudeczek, Krejčí – T. Dostál (74. Dolba), Opatřil – Kraut (45+1. Gros)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hubník, Hejda, Kovařík – Procházka, Janošek – Kayamba, Herc, Kopic (57. Mihálik) – Chorý (57. Beauguel)

statistiky

Branky: 64. Heiník – 20. Chorý, 29. Procházka, 51. Janošek, ŽK: Štefek – Hejda, Hubník, Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler

Diváci: 1002

Viktoria Plzeň vstoupila do MOL Cupu, kde se v rámci 3. kola utkala s Hlučínem. Proti účastníkovi MSFL hrála již před třemi lety, kdy zde vyhrála 7:0. I tentokráte zvládli duel 3. kola poháru viktoriáni vítězně, na hřišti Hlučína zvítězili 3:1 a postoupili do osmifinále soutěže. Foto: Deník/LukᚠKaboň

Trenér Pavel Vrba udělal pro pohárový zápas na hřišti účastníka MSFL několik změn v sestavě. Poprvé v základu Viktorie se objevil například záložník Christián Herc, od začátku hrál také Dominik Janošek, na hrotu útoku se objevil útočník TomᚠChorý, do branky se postavil Matúš Kozáčik a kapitánskou pásku po zranění opět navlékl Roman Hubník.

Domácí tým z Hlučína nadšeně bojoval od úvodní minuty, do vedení však šla Viktorka zásluhou Tomáše Chorého, jenž doklepl do sítě střelu Jana Kopice. Na ukazateli skóre svítila dvacátá minuta. O chvíli později se trefil nadvakrát z přímého kopu Roman Procházka. Jeho střela zaplula do sítě z pětadvaceti metrů.

Dále navýšit vedení mohl i stoper LukᚠHejda, jeho hlavička po centru Kopice však skončila na břevně. V poslední minutě prvního dějství si velkou šanci vypracoval také domácí tým, Matúš Kozáčik ale převedl spolehlivý zákrok.

Na třetí branku se tak čekalo do druhé půle – v 50. minutě se trefil parádně z trestňáku Dominik Janošek! O čtvrt hodinky později ale dokázali domácí snížit díky brance Vojtěcha Heiníka, který do branky usměrnil vyraženou hlavičku Štefka.

Domácí se pokoušeli v dalších minutách o zdramatizování koncovky, výborně chytající Kozáčik ale nic takového nepřipustil a bezpečně dovedl Viktorii za postupem do osmifinále MOL Cupu.