18. 1. 2020    Zápas

Vítězná premiéra trenéra Gužy! Viktoria o ní rozhodla v první půli

FC Viktoria Plzeň
30. Čermák
41. Kayamba
43. Mihálik
88. Alvir

Přátelák / Sobota 18. 1. 2020, 11:00 / Luční

Přátelák / Sobota 18. 1. 2020, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(3:0)

FK Ústí nad Labem

62. Bassey

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Sváček – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák – Kayamba, Beauguel, Mihálik
2. poločas: Sváček – Havel, Pernica, Gabriel, Hloušek – Herc, Procházka, Šulc – Alvir, Chorý, Kovařík

FK Ústí nad Labem

Tvrdoň – Strada, Brak (46. Pimpara), Vlček (46. Prošek), Písačka (67. Hudec) – Peterka, Richter (46. Valenta), Bílek (46. Miskovič) – Bassey (62. Jirkovský), Matějka (77. Kolařík), Krátký (46. Vais)

statistiky

Branky: 30. Čermák, 41. Kayamba, 43. Mihálik, 88. Alvir – 62. Bassey, Rozhodčí: Královec – Mokrusch, Kubec

Diváci: 900

V prvním přípravném utkání v rámci zimní přípravy 2020 se Viktoria Plzeň utkala v domácím prostředí v Luční ulici s druholigovým Ústím nad Labem. A trenérská premiéra Adriana Gužy byla vítězná, viktoriáni uspěli v poměru 4:1!

Rozjezd zápasu byl z obou stran pomalejší, viktoriáni se snažili dostávat do šancí, ale mnohdy je zastavovala dobře hrající ústecká defenziva. Zajímavé šance měl Pavel Bucha, nejprve byl jeho pokus zblokován, poté šla střela mimo. První gól padl ve 30. minutě, po pasu Beauguela se prosadil Aleš Čermák. 11 minut nato se po průniku do vápna do volného míče opřel Joel Kayamba a bylo to 2:0. Třetí branku přidal krátce poté po skvělém centru konžského záložníka Ondřej Mihálik.

Do druhého poločasu poslal trenér Guža odlišnou desítku hráčů do pole. A jeden z nich, konkrétně Šimon Gabriel, mohl hned skórovat poprvé za A tým, jeho hlavičku však vyrazil Marián Tvrdoň. Na druhé straně se při přímém kopu Miskoviče zaskvěl Dominik Sváček. V 62. minutě Ústí nad Labem snížilo, zaváhání Plzně využil Fortune Akpan Bassey. Střelecký účet ale uzavřeli červenomodří, konkrétně Marko Alvir, který se skvěle uvolnil podél obránce a upravil na konečných 4:1.

„Z osobního hlediska nejsem moc spokojený, ale týmově dobré, vedli jsme po půli 3:0,“ řekl po duelu Pavel Bucha. „Zahráli jsme si, splnilo to ten účel, který jsme chtěli. A navíc se nám povedlo dát tři góly, takže dobré,“ byl spokojen.

Trenér Adrian Guža při svém hodnocení nejprve poděkoval fanouškům, kterých do Luční dorazilo okolo 900. „Na to, že to byl první přípravený zápas, je to skvělé, moc jim děkuji!“ vzkázal, aby se posléze pustil do hodnocení: „Pro nás je podstatné se koncentrovat na týmovou výkonnost. Vstup do zápasu s velmi sympatickým soupeřem byl trochu pomalejší z naší strany, ale druhá polovina první půle nabídla zajímavé pasáže. Ve druhém poločase jsme neměli takovou jistotu a přesnost, na tom musíme ještě hodně zapracovat. Občas tam byla taková přemíra snahy hráčů, že si nedrželi své pozice a až moc běhali,“ všiml si kouč. „Obě skupiny mě ale potěšily tím, jak makaly a neřešily, že hrajeme se soupeřem z druhé ligy.“

Sestřih