20. 5. 2020    Zápas

Viktoriáni si v posledním přípravném zápase před restartem ligy zastříleli

FC Viktoria Plzeň
11. Mészáros

Přátelák / Středa 20. 5. 2020, 16:00 / Střelecký ostrov

Přátelák / Středa 20. 5. 2020, 16:00
Střelecký ostrov

SK Dynamo Č. Budějovice

1:4

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

22. Beauguel
25. Kovařík
58. Kopic
67. Bucha

sestavy

SK Dynamo Č. Budějovice

Drobný (46. Sušak) – Čolič (46. Kladrubský), L. Havel (63. Talovierov), Sivok (74. Kulhánek), Novák (63. Kopečný) – Havelka, Čavoš (74. Malecha) – Mészáros, Šulc (46. Brandner), Granečný (74. Táborský) – Ledecký (63. Rabušic)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (65. Havel), Brabec (65. Hubník), Hejda (65. Pernica), Limberský (46. Kopic) – Bucha (75. Díaz), Kalvach (75. Herc), Čermák (65. Hořava) – Kayamba (65. Mihálik), Beauguel (65. Chorý), Kovařík (65. Hloušek)

statistiky

Branky: 11. Mészáros – 22. Beauguel, 25. Kovařík, 58. Kopic, 67. Bucha, Rozhodčí: Franěk – Blažej, Hock

Diváci: uzavřeno

Viktoriáni ve středu odpoledne zavítali do Českých Budějovic, kde sehráli třetí a zároveň poslední přípravný duel před ostrým restartem FORTUNA:LIGY. Západočeši si do znovuobnovené sezony posílili sebevědomí vysokou výhrou 4:1.

První poločas se odehrál ve velmi slušném tempu a navíc přinesl hned tři góly. Domácí se dostali do vedení v 11. minutě, to když se nadvakrát prosadil Karol Mészáros. Plzeňané ale poté během tří minut skóre otočili. Nejprve centr Radima Řezníka uklidil hlavou do brány Jean-David Beauguel, vedení na stranu Viktorie následně převrátil Jan Kovařík.

Červenomodří pokračovali ve výborném výkonu také ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Pěknou branku si připsal střídající Jan Kopic, jenž napálil odražený míč z voleje přesně k tyči. Trenér Adrian Guža v 65. minutě protočil hned několik hráčů, ale například Pavel Bucha ještě na hřišti zůstal – a vyplatilo se, protože přidal čtvrtou plzeňskou branku.

Viktoriáni si tak v posledním přípravném duelu před restartem ligy zastříleli, českobudějovické Dynamo porazili vysoko 4:1. „Byl to velmi slušný zápas z obou stran. V úvodu jsme inkasovali, proto byla důležitá reakce mužstva. Hru jsme zrychlili, zpřesnili a podařilo se nám otočit utkání nejen výsledkově, ale i herně,“ těšilo trenéra Adriana Gužu.

Už příští středu čeká na Plzeň ostře sledovaný souboj na Spartě. „Těším se moc, přeci jen přátelská a mistrovská utkání jsou něco jiného. Půjde o body do tabulky a myslím si, že to bude pěkný zápas,“ tuší střelec vítězné branky Jan Kovařík.

Sestřih