3. 6. 2020    Zápas

Pavel Bucha gólem a asistencí řídil plzeňskou výhru na půdě Baníku Ostrava

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Středa 3. 6. 2020, 18:00 / Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích

27. kolo / Středa 3. 6. 2020, 18:00
Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích

FC Baník Ostrava

0:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

33. Bucha (pen.)
79. Kovařík

sestavy

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Fillo (74. Holzer), Pokorný, Stronati, Fleišman – Jánoš, Hrubý (79. Buchta) – Reiter (56. Jirásek), Kuzmanovič, Potočný – Šašinka (79. Smola)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (87. Hořava) – Kayamba (87. Mihálik), Chorý (74. Beauguel), Kopic (63. Kovařík)

statistiky

Branky: 33. Bucha (pen.), 79. Kovařík, ŽK: Pokorný, Rozhodčí: Hrubeš – Vaňkát, Koval

Diváci: uzavřeno

Rychlý sled zápasů pokračuje! Viktoriáni se po sobotní kanonádě, kdy na domácí půdě rozstříleli Mladou Boleslav 7:1, tentokráte představili v Ostravě. Proti Baníku nakoukl do základní sestavy TomᚠChorý, jenž se o víkendu blýskl jako střídající hráč gólem a asistencí. Po karetních trestech se vrátili také Radim Řezník a David Limberský.

A byl to právě TomᚠChorý, který se mohl jako první zapsat do listiny střelců. Po výborném uvolnění Joela Kayamby a následném centru ale nezamířil mezi tři tyče. Zanedlouho se Plzeňané objevili v naprosté tutovce. LukᚠKalvach skvěle vyslal znovu vytáhlého útočníka s číslem 18 – jeho pokus vyboxoval pouze před sebe Jan Laštůvka, dorážející Jan Kopic pak napálil na brankové čáře stojícího Adama Jánoše. To byla obrovská příležitost!

Do třetice už se hosté ze západu Čech zaradovali. Po faulu na Aleše Čermáka byla nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Pavel Bucha. Ten se díky svému desátému gólu v sezoně zařadil mezi nejlepší střelce ligy. Poločas tak skončil výsledkem 1:0.

V 62. minutě se ke své oblíbené disciplíně, tedy volnému přímému kopu, postavil LukᚠKalvach, ale gólman Laštůvka jeho technický pokus pokryl. Za pár vteřin měl první obrovskou šanci také Baník. Ondřej Šašinka předložil balon Nemanju Kuzmanovičovi, jenže od toho se míč odrazil z bezprostřední blízkosti mimo plzeňskou svatyni.

Červenomodří se nakonec uklidnili druhou trefou. Pavel Bucha ke gólu přidal i asistenci, to když na malém vápně přesně našel střídajícího Jana Kovaříka a ten svou střelu opřel o břevno a zvýšil viktoriánské vedení. Výhru 2:0 už fotbalisté Plzně udrželi až do konce, a tak se po závěrečném hvizdu mohli radovat z další výhry. Jubilejní desáté čisté konto v sezoně pak zapsal Aleš Hruška.

Záznam