Viktoria Plzeň uzavře ve čtvrtek v podvečer první polovinu základní skupiny Evropské ligy zápasem v Luzernu s celkem FC Lugano. Západočeši se budou snažit vylepšit svou pozici v konkurenci tří evropských klubů. Odhodlání jasně deklaroval na předzápasové tiskové konferenci gólman Aleš Hruška.

Vítězstvím by viktoriáni nejen získali důležité tři body, ale zároveň by zlomili nelichotivou sérii venkovních zápasů bez vítězství. „Dnes jsem to letmo viděl v novinách, bylo to snad kolem jedenácti zápasů. Přijeli jsme sem bojovat o úspěch v základní skupině. Pokud chceme myslet na postup, měli bychom tady vyhrát. Zlomení nějaké série pro nás nehraje roli,“ říká Aleš Hruška.

Zatímco Viktoria vede bez ztráty bodu ligu, její soupeř se v domácí soutěži trápí a krčí se na posledním místě tabulky. „Předpoklady před zápasem jsou dané, oba kluby jsou v určitě odlišné situaci. Nepřijeli jsme sem ale řešit to, zda Lugano prohrálo několikrát po sobě. My jsme sem přijeli vyhrát, proto se soustředíme jenom na sebe. Cokoliv jiného by pro mě bylo zklamáním,“ má jasno Hruška. „Lugano je v Evropské lize, svou kvalitu proto mít musí. O nějakém podcenění nemůže být řeč. Já osobně neřeším jednotlivce v kádru soupeře, chci se připravit tak kvalitně, jak jsem zvyklý,“ prozrazuje plzeňský brankář.

Vzhledem k nevyhovujícímu stavu stadionu v Luganu je zítřejší soupeř Viktorie nucen hrát své domácí zápasy v Evropské lize v Luzernu, kde rozhodně nemůže počítat s podporou domácích fandů. „Každému se lépe hraje před plným stadionem. Zítra tu asi moc lidí nebude, což bude určitě mínus pro atmosféru. Snad se tu díky početné výpravě fanoušků z Plzně budeme cítit jako doma,“ vyhlíží Aleš Hruška.

Fotogalerie