FC Viktoria Plzeň se ve středu 13. dubna utká v Doosan Areně od 17:30 s Mladou Boleslaví o postup do finále MOL Cupu. Z úvodního semifinálového duelu si Západočeši přivezli domů prohru 1:0 a tak budou muset před svými fanoušky smazávat jednobrankové manko.

„Očekávám opět náročný zápas jako před týdnem v Mladé Boleslavi, kde za nás nastoupili i dva hráči, kteří obvykle nehrají a kluci, kteří nenastupují tak často. Podobné to bude i doma, ale určitě mohu slíbit, že budeme bojovat o postup do finále,“ říká asistent trenéra Pavel Horváth.

Viktoria bojuje na dvou frontách, kromě MOL Cupu chce získat pohár pro vítěze také v Synot lize. „V hlavách samozřejmě máme Synot ligu, v neděli nás čeká těžký zápas s Brnem. Nicméně do finále chceme hodně, uděláme pro postup cokoliv, vždy semifinále je také prestižní a nehraje ho každý,“ doplňuje Horváth.

Do zápasů domácího poháru většinou za Viktorii dostávají šanci hráči, kteří nejsou běžně v utkáních tolik vytěžovaní, a semifinále nebude výjimkou. „Máme pár hráčů, kteří nejsou stoprocentně fit a také kluky, kteří mají v nohách sérii několika zápasů, takže ti hrát nebudou. O sestavě ještě nejsme pevně rozhodnutí, ale určitě ti co nastoupí, budou bojovat o postup,“ vyhlíží asistent trenéra.

Viktoria přišla v posledních zápasech o útočníky Michala Ďuriše a Michaela Krmenčíka, kteří se zranili. Právě proto nedávno Západočeský klub angažoval z třetiligových Domažlic Pavla Fořta. „Do útoku teď máme Honzu Holendu a Pavel Fořt do utkání také podle mě zasáhne. Nedokážu říct na jak dlouho, ale na hřišti v Doosan Areně ho fanoušci určitě uvidí,“ říká Horváth. „Moc hráčů tak do pole nakonec nemáme a moje jméno už také padalo, ale bylo to pouze ze srandy. Lepší je v těchto zápasech nechat ochutnat mladším hráčům trochu tu atmosféru v Doosan Areně a je to pro ně také odměna za to jak hrají a jak trénují,“ uzavírá Pavel Horváth.