Viktoria Plzeň se o nadcházejícím víkendu bude opět bít o důležité ligové body. Termínová listina Synot ligy určila, že v sobotu 5. dubna od 14:45 se družina trenéra Miroslava Koubka utká na stadionu Na Bazalech s domácím Baníkem.

Během reprezentační přestávky plzeňský tým pokračoval v tréninku. „Příprava proběhla v okleštěné sestavě, to je ale normální, když je reprezentační pauza. Do reprezentace jsme poslali osm hráčů, ale my s tím, jak už jsem říkal několikrát, dokážeme žít. Je to nᚠúděl a máme určitou metodiku, jak tyto případy řešit,“ komentuje plzeňský trenér období bez mistrovských zápasů. „Reprezentační zápasy jsem sledoval. Samozřejmě fandím národnímu mužstvu, v tu chvíli jdou jakékoliv klubové zájmy stranou a sleduji mužstvo jako celek. Nepřehlédnu ovšem ani výkony plzeňských hráčů,“ dodává Miroslav Koubek.

Nyní už výběr Viktorie Plzeň trénuje ve standardním složení. „Tým se zkompletoval až ve čtvrtek, hned jsme tuto příležitost využili k oživení týmových prvků zejména v útočné fázi,“ popisuje Koubek, který směrem k nejbližšímu zápasu v Ostravě zůstává ostražitý. „Bude to nepochybně náročný zápas, protože Baník je mužstvo v domácím prostředí nepříjemné, což potvrzuje i statistika. Všiml jsem si, že v domácím prostředí pouze jednou prohrál. By tam byla řada remíz, jen Jablonci se podařilo na Baníku vyhrát. Už jen tento statistický fakt říká, že se jedná o těžkého soupeře,“ upozorňuje trenér Viktorie Plzeň.

Zdravotně jsou viktoriáni z velké části v pořádku. „Situace není špatná, pouze Pavel Horváth má určitý problém. Další skutečností je distanc Milana Petržely. Jinak jsme kompletní,“ popisuje Miroslav Koubek.