Sezona 2020/2021 se v ČFL rozběhne až v druhé polovině srpna, do té doby ale B tým nebude muset jen trénovat. Čeká ho totiž účast v Letní lize v konkurenci Benešova, Slavie Praha B, Bohemians 1905 B, Písku a Táborska. Dorost U19 se pak bude účastnit Memoriálu Matěje Strejčka.

B tým

„Všichni tuto možnost vítáme, protože ta herní pauza už je velice dlouhá,“ má jasno trenér Pavel Fořt, který béčko převzal po odchodu Pavla Horvátha do Příbrami. „Beru to jako zpestření, čekají nás zápasy se zajímavými soupeři. Prohlédneme si v akci nějaké kluky z dorostu U19, kteří tak mají možnost nás přesvědčit o tom, že si zaslouží posunout o kategorii výše. Uvidíme, jak to bude fungovat,“ těší se Fořt.

„Je dobře, že nebudeme jen trénovat a budeme moci hrát Letní ligu. Čeká nás sice hodně zápasů, ale kapacitu na to máme. Jsem zvědavý, jak to budou kluci zvládat,“ vyhlíží tuto výzvu trenér B týmu.

Prozatím mu v celku chybí někteří hráči. Dušan Pinc, Václav Svoboda a JonᚠVais jsou na zkoušce v Příbrami, Martin Petr s Václavem Uzlíkem pak v Táborsku.

Letní ligy se vedle béčka Viktorie budou účastnit také rezervy Slavie Praha a Bohemians, dále Benešov, Písek a Táborsko. Hrací termíny jsou prozatím z většiny úřední a mohou se měnit.

ROZPIS ZÁPASŮ LETNÍ LIGY NAJDETE ZDE

Dorost U19

Dorostenci do 19 let si pod vedením trenéra Josefa Parláska budou mít možnost vyzkoušet první ročník Memoriálu Matěje Strejčka. Turnaj je věnován nedávno zesnulému fotbalistovi Matěji Strejčkovi.

Viktoriáni na Memoriálu poměří síly s A týmy Domažlic, Petřína, Klatov, Přeštic, Doubravky, Mýta a Rokycan. Domácí zápasy odehrají v Luční ulici.

„Samozřejmě se všichni těšíme, že konečně budeme hrát zápasy,“ netají trenér Parlásek. „Výzva to pro nᚠtým určitě bude, protože budeme hrát proti mužským soupeřům. Pro nás pro trenéry je to přínosem v tom, že budeme moci hráče poznávat a vybrat konečné složení kádru U19 pro nadcházející sezonu,“ těší ho.

ROZPIS ZÁPASŮ MEMORIÁLU NAJDETE ZDE


Z obou turnajů pro vás chystáme výsledkový servis.