FC Viktoria Plzeň zvládla poslední domácí ligový zápas v tomto roce a Zbrojovku Brno porazila 2:0. Západočeši byli po celé utkání jasně lepším týmem a vytvářeli si velké množství šancí. O branky se postarali Michael Krmenčík a Michal Ďuriš.

„Šancí jsme dnes měli opravdu hodně a my jsme si to vítězství měli pojistit daleko dříve. Za stavu 2:0 už jsme si utkání užívali a zaslouženě jsme vyhráli. Za každý gól jsem rád a potěšilo mě, že mi dal trenér šanci. Musím dál poctivě pracovat na trénincích a budu se dál rvát o místo v sestavě,“,“ říká útočník Ďuriš. „Já jsem tam měl dvě šance a určitě jsem jednu z nich měl dát dřív. Naštěstí to tam i tak padlo poměrně brzo a máme doma zaslouženě všechny tři body,“ dodává Krmenčík.

Plzeň odehrála během několika dnů dva rozdílné zápasy. Zatímco v Římě hrála hodně bez balonu, proti Brnu stále tvořila hru. „Rozdíl je samozřejmě obrovský. V Římě jsme si mysleli, že můžeme hrát vyrovnaný zápas, ale pak nám ukázali svojí sílu v brejcích a takový soupeř jako Řím to umí potrestat. Evropský fotbal je zkrátka dál než my a my se opět musíme soustředit jen na ligu,“ zamýšlí se Ďuriš. „Brno teď bylo ve stejné pozici jako my v Římě. Hraje se špatně bez balonu, opravdu to není ono. Nás to dnes všechny moc bavilo a věřím, že to bylo vidět,“ doplňuje Krmenčík.

Viktoria si díky výhře pojistila první místo v tabulce, a i kdyby za týden prohrála na Bohemce, do roku 2017 vstoupí jako lídr ligy. „Spokojeni být můžeme, ale chceme vyhrát i na Bohemce a do jara se nám půjde ještě lépe,“ říká Michal Ďuriš. „S ligou jsme spokojeni, ale já jsem takový, že chci vyhrát každý zápas. Moc mě mrzí, že jsme z Evropské ligy vypadli, kde i diváci mohou vidět nádherné zápasy s jinými týmy. Teď budeme bojovat o titul a pokusíme se vyhrát potřetí v řadě,“ uzavírá Michael Krmenčík.

Fotogalerie