FC Viktorii Plzeň čeká ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy těžký souboj s jedním z nejlepších týmů španělské ligy – Villarrealem. I přes to si ale svěřenci trenéra Karla Krejčího budou chtít ze stadionu El Madrigal odvézt domů nějaké body.

„Viktoria si v posledních letech zahrála proti velkým evropským soupeřům a ten tým je určitě konkurenceschopný. Věřím, že budeme Villarreal zlobit. Rádi bychom i třeba bodovali a posbírali co nejvíc zkušeností, ze kterých můžeme těžit v budoucnosti,“ říká trenér Karel Krejčí.

Viktoria v prvním zápase doma porazila Dinamo Minsk, to Villarreal prohrál s Rapidem Vídeň. „Vstup do Evropské ligy byl důležitý a my jsme rádi, že jsme zápas proti Dinamu Minsk zvládli vítězně a připsali jsme si důležité tři body. Villarreal padl a pro nás to určitě bude ještě t잚í, teď se bude soupeř koncentrovat ještě víc. Taky bude důležité, v jakém nastoupí složení. Ve Vídni udělal čtyři nebo pět změn. Uvidíme, jestli nastoupí to nejlepší jako ve španělské lize. Ten zápas bereme jako konfrontaci s evropským fotbalem, kterou hráči potřebují. Tyhle zápasy nás posouvají dál. A to dopadne jakkoliv, Villarreal je favorit velký, ale my mu tu roli budeme chtít ztížit. Uvidíme, co z toho vznikne,“ dodává kouč Viktorie.

Villarreal patří ke španělské špičce a zaslouženě vede BBVA Ligu před Barcelonou. „Víme, že teď hrají ve velké pohodě. V obranné fázi jsou disciplinovaní a organizovaní, v té útočné dělají vše kreativně a ve velké rychlosti. Mají šikovné, hráče hodně cizinců a zkrátka silný tým,“ popisuje Krejčí.

Do Španělska s viktoriány vyrazil také záložník Daniel Kolář, který od začátku září nehrál kvůli zlomené lící kosti. „Dan se teprve před pár dny zapojil do tréninků, chtěl jsem ho vzít s sebou, aby byl s týmem blízko. Spíš si myslím, že ho využijeme až v průběhu zápasu nebo dokonce až o víkendu v Jihlavě. Neřekl bych, že bych ho po pár dnech tréninku dal hned do základní sestavy,“ uzavírá Karel Krejčí. 

Fotogalerie