Viktoriáni mají před sebou první přípravný zápas v Turecku, Milana Petrželu čeká, stejně jako jeho spoluhráče, utkání proti druholigovému německému týmu z Duisburgu.

"Nᚠsoupeř bude určitě houževnatý. Němci jsou na soustředěních vždy nahecovaní, nebudou chtít prohrát a dají do toho všechno. To my samozřejmě také, ale pořád jsme v plné zátěži, takže to nebude úplně jednoduché. Budeme se ale chtít v prvním zápase předvést, takže do toho dáme maximum,“ má jasno Milan Petržela, který může v úterý počítat s pětačtyřicetiminutovou zátěží. „Když se hodně trénuje, je potřeba trochu rozložit síly. Jestli to bude naše výhoda nebo ne, se ukáže až na konci utkání,“ dodává plzeňský záložník.

Počasí v Antálii je velkým tématem posledních dnů, jeho proměnlivost se jen těžko předpovídá. „Mrzí nás to hlavně proto, že jsme se těšili na přírodní trávu, na které chceme trénovat každý den a užívat si pěkné počasí. Trénink nás pak víc baví. Tohle ale člověk neovlivní, bereme to tak, jak to je,“ říká Petržela, jenž s kondiční fází přípravy nemá problémy. „Nechci říct, že je to úplně v pohodě, ale už jsem to párkrát zažil. Vím, co mě čeká a jsem na to připraven,“ zůstává klidný Milan Petržela.