Třetí postup do osmifinále Evropské ligy je na světě! Viktoria Plzeň v odvetném zápase prvního kola vyřazovací části porazila před vlastními fanoušky Partizan Bělehrad 2:0 a po úvodní remíze postupuje do další fáze. O dalším soupeři budou mít Západočeši jasno už zítra.

O vítěznou branku se postaral v 67. minutě nejlepší střelec Viktorie Michael Krmenčík. „Hejdís (LukᚠHejda) mi dal balón za obranu, dal jsem si to na dlouhou nohu, sklepl před sebe a chtěl jsem to trefit na zadní tyč. Ale hlavně to byl gól, který pro nás znamenal postup,“ okomentoval svoji trefu Krmenčík.

Srbský soupeř byl ve vyřazovací části Evropské ligy po dlouhých dvanácti letech, Viktorii ale cestu k postupu neusnadnil. „Oba zápasy byly těžké, doma i venku. Dnes nás hnali hlavně fanoušci. Celý stadion byl jako jeden tým, jedna rodina. V takové atmosféře se musí každému hrát dobře,“ připomněl Krmenčík fantastickou diváckou kulisu.

Po rychlém protiútoku se v nastaveném čase trefil Aleš Čermák, pro kterého to byl druhý soutěžní gól v červenomodrém dresu. „Moc branek jsem tady zatím nedal, takže si gólu hodně cením. Jsem rád, že celá brejková šance vyšla,“ prozradil třiadvacetiletý záložník.

Plzeňané tak mohou vyhlížet zítřejší los, který proběhne od 13 hodin ve švýcarském Nyonu. „Rád bych se podíval do Španělska nebo Anglie,“ zamyslel se Čermák. „Chtěl bych se střetnout s Arsenalem,“ měl jasno Krmenčík.

Fotogalerie