Viktoria Plzeň remizovala v Evropské lize s Astrou Giurgiu 1:1 a stále čeká na první výhru. Svého soupeře v Bukurešti sice jasně přehrála, ale nakonec se musela smířit pouze s bodem.

„Dostali jsme takový hloupý gól a opět jsme tahali za kratší konec. Povedlo se nám vyrovnat a pak jsme v utkání dominovali. Stále jsme ale hráli do připravené obrany a těžko se nám tam dostávalo. Hráli jen na brejky a nám se nepodařilo dát branku, je to pro nás ztráta,“ říká obránce Radim Řezník. „Chtěli jsme vyhrát, takže je to pro nás určitě ztráta. Máme před sebou ještě dva zápasy a budeme stále bojovat o postup. Kdo tu byl, tak to viděl, že jsme byli lepším týmem. Měli jsme dát druhý gól a pak bychom si to pohlídali. Dal jsem jen břevno a to je velká škoda,“ dodává Michael Krmenčík.

Viktoria v Evropské lize nevyhrála už 13 zápasů, v Rumunsku ale byla výhra velmi blízko. „Až do posledních vteřin jsem věřil, že gól dáme. Bohužel dnes při nás nestála štěstěna,“ zamýšlí se útočník. „Nepřipouštíme si, jestli je to náhoda nebo ne. Chceme každý zápas odmakat a vyhrát. Dnes se nemáme za co stydět, jen chybělo štěstí,“ doplňuje krajní bek.

V Arena Nationala, kam se vejde více než 55 tisíc diváků, sledovalo utkání zhruba tři tisíce fanoušků. Z toho 40 byli plzeňští kotelníci. „Na Dukle také nebyli žádní fanoušci, takže tady to bylo hodně podobné. Teď hrajeme doma s Jabloncem a věřím, že naši příznivci přijdou a užijeme si tu pravou fotbalovou atmosféru. Nicméně chtěl bych poděkovat té hrstce našich, kteří sem za námi jeli. Byli celý zápas slyšet,“ říká Michael Krmenčík.

Plzeň má před sebou ještě dva zápasy v základní skupině Evropské ligy a i když je poslední, zbraně rozhodně neskládá. „Budeme určitě bojovat, dokud můžeme. Musíme vyhrát v Římě, doma porazit Vídeň a uvidíme. Nic nevzdáváme, v našich silách určitě je, abychom postoupili,“ uzavírá Radim Řezník.

Fotogalerie