Viktoriáni odehráli druhý zápas během jednoho týdne a opět s úspěšným koncem. Ve 4. kole domácí HET ligy porazili Jihlavu 2:1 gólem Marka Bakoše z poslední minuty a Plzeňští tak nadále zůstávají jediným týmem, který neztratil ještě ani bod. Napínavé utkání hodnotil Pavel Vrba.

„Zápas měl náboj, emoce a spoustu dobrých věcí na obou stranách. Obě mužstva se snažila útočit a nabídla zajímavý fotbal. Nakonec jsme byli šastnější a jsem hrozně rád, že se nám utkání povedlo dovést do vítězného konce,“ neskrýval nadšení Pavel Vrba.

Podle trenéra byl zápas ovlivněn gólem z první minuty. „Stejně jako ve čtvrtek jsme prohrávali po obrovské chybě. Potom jsme kombinovali trochu víc než domácí, ale bohužel jsme ve dvou třech situacích nebyli úspěšní. Rakovan chytil fantasticky střelu Krmenčíka, kdy jsme mohli vyrovnat. Nakonec se nám ale podařilo otočit, což je dobře,“ pokračoval plzeňský kouč.

Jednou z ústředních postav byl opět Marek Bakoš, který ve čtvrtek sestřelil Larnaku dvěma góly a i dnes si připsal vítězný gól. „Víte, že Marek je přesně hráč pro tyto situace. Dokáže se prosadit v poslední minutě, v kritických momentech se umí objevit ve správný čas na správném místě a zápasy rozhodnout, což je pro nás obrovská výhoda,“ chválil Vrba slovenského snajpra.

Plzeň tak i po čtvrtém kole zůstává jediným stoprocentním týmem ligy. Pavel Vrba si z toho ale velkou hlavu nedělá. „Je teprve začátek soutěže. Víme, že nás čeká ještě 26 kol. Soutěž nekončí, naopak teprve začíná. Pokud si vytvoříte nějaký náskok, tak je to možná psychologicky výhodnější, ale vůbec nic to neznamená,“ zakončil kouč Viktorie.

Fotogalerie