Viktoriáni zvládli utkání 22. kola SYNOT ligy, když porazili Slovan Liberec na jeho půdě 1:0. Jedinou branku dal kanonýr Michal Ďuriš.

„Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, což se nakonec potvrdilo. Rozhodla jedna chybička, kterou jsme potrestali a ten jednogólový náskok jsme si již udrželi. Věděli jsme, že terén nebude jednoduchý, a celý týden jsme se na to připravovali. Zápas byl hlavně o bojovnosti a osobních soubojích, jsme rádi, že jsme to zvládli,“ hodnotí utkání Michal Ďuriš.

Proti Viktorii nastoupil bývalý plzeňský kanonýr Marek Bakoš. „Baky je velký kamarád, ještě minulý týden jsme trávili čas spolu a trochu se popichovali, ale poslední dny už jsme si ani nepsali. I tak jsem to bral jako každý jiný normální zápas,“ říká Ďuriš.

Pro slovenského útočníka byl dnešní gól již patnáctou trefou v dosavadním ligovém ročníku. „Za ty góly jsem samozřejmě rád, ale důležité je, že se daří mužstvu a vyhráváme. Zvítězili jsme pojedenácté v řadě, což je skvělé. Věřím, že tuto šňůru ještě protáhneme. Všechno je stále na nás,“ vyhlíží nejlepší střelec ligy, který byl jediným střelcem zápasu. „Byla to nahrávka z pravé strany. Rajty to pěkně dal mezi stopery. Já jsem to chtěl Koubkovi dát po lové ruce což se povedlo,“ uzavírá Ďuriš.

„Liberec byl velmi těžký soupeř. Doma měli dlouhou šňůru bez prohry a věděli jsme, že to bude těžké. Ten tlak si oni umí vytvořit a body se odtud lehce neodvážejí. Favoriti tu většinou ztrácejí,“ hodnotí sílu soupeře Matúš Kozáčik.

Viktoria již popáté v řadě udržela v lize čisté konto. „Povzbuzení to určitě je, ale mě zajímá především vítězství. A to s jedním gólem přišlo. Když se podíváme zpátky, tak soupeř si ty šance připravit dokáže, ale proměnit již ne. Čisté konto mužstvu vždy do další práce pomůže,“ říká plzeňský gólman. Viktoria tak již neinkasovala 485 minut. „Já se to snažím nevnímat. Z médií se to ke mně samozřejmě dostane, ale počítat to, nebo se na to zaměřovat, by nebylo dobré. V celkovém součtu na tom tolik nezáleží,“ pokračuje Kozáčik.

Slovenský gólman si je zároveň dobře vědom i šňůry jedenácti výher. „Je to těžké, každý zápas se vyvíjí jinak, ale každý chceme vyhrát. Fotbal lidi zajímá a baví, protože nikdo neví, jak to dopadne. My ovšem děláme všechno pro to, aby to bylo stále ve stejných kolejích a budeme v tom pokračovat i nadále,“ uzavírá Kozáčik.

Fotogalerie