FC Viktoria Plzeň se v neděli 13. září utká v rámci 6. kola Synot ligy s týmem 1. FK Příbram. Viktoriáni po ne příliš povedeném vstupu do sezony potřebují sbírat body, aby i letos mohla bojovat o titul pro mistra ligy.

„Chceme být samozřejmě v lize úspěšní, potřebujeme najet na vítěznou vlnu a vrátit Viktorii do přímých bojů o čelo ligy,“ říká trenér Karel Krejčí. „Příbram sleduju, viděl jsem hodně zápasů jak letos tak i vloni. V poslední sezoně byli velkým překvapením ligy a bojovali o evropské poháry až do posledního kola. Stejně hrají i letos, mají šikovné mladé hráče a základní osu tvoří zkušení borci. Zvl᚝ doma jsou silní a nebude to lehké. My ale chceme vyhrát,“ doplňuje postřehy o soupeři kouč Plzně.

Pro hlavního trenéra Viktorie je nedělní souboj oproti ostatním speciální. „V Příbrami už dvacet let bydlím s celou rodinou, s hlavním trenérem Tobiášem jsem dřív spolupracoval. Hrával jsem tam ligu a pak se od trenéra mládeže vypracoval až k „A“ týmu. Na vzájemný zápas se moc těším,“ popisuje Krejčí.

Do Příbrami tradičně vyjíždí podpořit Plzeň hodně fanoušků a vypadá to, že ani tento duel nebude výjimkou. „Byl bych hodně rád, kdyby fanoušci opravdu dorazili. Když jsem v Příbrami hrával, tak se tyto zápasy braly jako takové malé derby. Obě města jsou od sebe vzdálena pouhých 60 kilometrů. Těším se na kulisu utkání a doufám, že po utkání společně s fanoušky budeme slavit vítězství,“ burcuje trenér.

Po návratu z reprezentačního srazu musel trenér počítat ztráty. Ze základní sestavy vypadl Roman Hubník, který odešel na hostování do Olomouce, kvůli zranění bude několik týdnů chybět Daniel Kolář. „To je bohužel fotbal, takové věci se stávají. Vypadli nám dva hráči ze základní sestavy. Nicméně máme široký a silný tým. Věřím, že hráči, kteří dostanou šanci, ji chytí za pačesy a předvedou nejlepší možné výkony,“ uzavírá Karel Krejčí.