Ve čtvrtek odehrál devadesát minut v základní skupině Evropské ligy proti slovutnému AS Řím, v neděli se ho velmi pravděpodobně bude týkat domácí ligový zápas s Karvinou. TomᚠHořava si však na únavu nestěžuje.

„Cítím se celkem dobře. Získali jsme bod proti těžkému soupeři a po tom se člověk cítí psychicky lépe. Největší únavu cítím stejně až dva dny po zápase, ale do příštího utkání se budu snažit dobře regenerovat. Máme hodně nahuštěné zápasy s minimem času na odpočinek. Tomu máme i uzpůsobené tréninky. Je dobře, že se hraje hodně utkání, všichni jsme si podzim v evropských pohárech přáli,“ přemýšlí TomᚠHořava. Po AS Řím přijede do Doosan Areny MFK Karviná. „K podcenění podle mě nedojde. S Karvinou to bude oproti AS Řím úplně odlišný zápas, takže bude o to důležitější připravit se na něj v hlavách,“ má jasno Hořava.

Nováček ePojisteni.cz ligy patří k jejím příjemným překvapením. „V lize mají deset bodů, čímž mě překvapili. Věřím, že ani proti nám nebudu nijak zatažení. My jsme ale Plzeň a chceme hrát nᚠofenzivní fotbal. Jim pak zbude spoléhat na brejky a ty si právě musíme pohlídat,“ vyhlíží blížící se střetnutí. „Rádi bychom využili naší formy a nastartovali nějakou vítěznou vlnu,“ uzavírá TomᚠHořava.