Ve čtvrtfinále MOL Cupu se FC Viktoria Plzeň utká se Sigmou Olomouc, první utkání se hraje ve středu 2. března v Doosan Areně. Plzeň se se stejným soupeřem utkala před několika dny v rámci Synot ligy a Západočeši si z Olomouce odvezli všechny body za výhru 1:0. Viktoriáni chtějí uspět i v poháru a před svými fanoušky se pokusí vytvořit co nejlepší výsledek do odvety.

„Na obou stranách budou určitě změny v sestavách. Chceme v poháru určitě postoupit dál, takže věřím, že přijdou fanoušci, zápas si společně užijeme a hlavně uděláme první krok k postupu do semifinále,“ říká obránce Roman Hubník.

Zkušený obránce podzimní část sezony strávil na hostování právě v Olomouci, v zimní přestávce se ale opět stěhoval na západ Čech. „Byl jsem rád, že jsem si mohl opět zahrát doma v Olomouci. Samozřejmě mě netěšilo, že jsem nastoupil za Honzu Baránka, který se lehce zranil a nemohl pokračovat, nicméně takový je někdy fotbal. Bylo to těžké utkání a je dobře, že jsme to zvládli,“ popisuje Hubník. „Bude to i tady v Plzni hodně náročné. Sigma má technické mužstvo, v závěru nastoupili vysocí hráči a Sigma zjednodušila hru, což nám dělalo problémy. Musíme jim vnutit nᚠstyl hry, dostat se brzo do vedení a pak ještě nějaké góly přidat. Uvidíme, nakolik se nám to povede,“ popisuje stoper Viktorie.

Plzeňští fanoušci si teď opravdu přijdou na své, protože Viktoria hraje v následujících dnech tři zápasy za sebou doma. Kromě středečního zápasu MOL Cupu se ve Štruncových sadech budou hrát o nejbližších víkendech také ligové zápasy s Příbramí a Bohemians. „Snad fanoušci přijdou i uprostřed týdne na Olomouc. Hraje se od 18 hodin, tak pár tisíc fanoušků do Doosan Areny určitě přijde a vytvoří skvělou atmosféru. My se je pokusíme potěšit dobrým fotbalem a vítězstvím,“ uzavírá Roman Hubník.