V sobotu od 16:00 přivítá Plzeň na svém hřišti Olomouc v rámci třetího kola HET ligy. Nováček soutěže společně s viktoriány ještě neztratil ani bod. Souboje prvního s druhým týmem tabulky se nemůže dočkat i někdejší hráč Sigmy TomᚠHořava.

„Vždycky je to trochu zvláštní. I když už jsem čtyři roky pryč, ke klubu mám pořád určitý vztah,“ říká Hořava před duelem s Hanáky. „Samozřejmě se na zápas těším a beru to jako speciální věc,“ doplňuje.

Forma Olomouce na začátku ligy ho celkem zaskočila. „Až jsem z toho překvapen, jak skvělý mají start. Je vidět dlouhodobější práce trenéra Jílka. Zvládli dvě těžká utkání, takže i z tohoto důvodu nás čeká nelehký soupeř,“ chválí Hořava svůj bývalý klub. „Na druhou stranu hrajeme doma a myslím, že naší povinností je vyhrát. Doufám, že předvedeme výborný fotbal a padne hodně branek,“ přeje si devětadvacetiletý fotbalista.

Po vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů se hráčům do Jablonce nejelo lehce. „Věděli jsme, že přes FCSB můžeme dokázat postoupit. Bohužel fotbal někdy takový je, že se to nepodaří. Museli jsme se oklepat a jet do Jablonce, kde to je vždycky těžké. To se i potvrdilo,“ prozrazuje bývalý hráč Středočechů Jan Kopic. „Trochu mi to připomínalo jarní zápas, kdy jsme tam vedli 2:0 a nakonec nevyhráli. Naštěstí teď jsme to zvládli a odvezli si důležité 3 body,“ dodává.

Jan Kopic věří, že viktoriáni proti Olomouci předvedou podobný výkon jako v prvním ligovém kole s Duklou. „To bude záležet hlavně na nás. Doufám, že dáme zase hodně branek a užijeme si ten zápas,“ uzavírá.