První gól za Viktorku! Ondřej Mihálik je nejen čerstvým otcem, ale i střelcem. V 89. minutě rozhodl duel s českobudějovickým Dynamem. A to původně ani nestřílel...

„Pro mě je strašně důležité, že jsem zlomil ten gólový půst,“ oddchyl si. „Ale nejdůležitější ze všeho je, že ten gól byl vítězný a pomohl týmu ke třem bodům. To je třešnička na dortu. Ty tři body jsme dnes strašně potřebovali. Z osobního hlediska doufám, že ten gól mě nastartuje a bude to už jen lepší,“ přeje si Mihálik.

V pozápasovém rozhovoru přiznal, že původně chtěl centrovat na nabíhajícího Beauguela. „Viděl jsem, že se tam uvolňuje. Naštěstí se to od kolena soupeřova obránce odrazilo do vinglu, takže gól krásný. Nejkrásnější, co jsem v lize dal,“ smál se.

27. února se mu narodil syn Tadeáš. Necelé dva týdny nato se dočkal první plzeňské branky, jejíž oslavu věnoval právě nedávno narozenému potomkovi. „Chtěl jsem samozřejmě dát gól i pro něj, abych mu ho věnoval. Je to taková motivace navíc, chci i díky němu ještě více pracovat. Doufám, že bude zdravý,“ přeje(me) si.

Většinu duelu s Budějovicemi sledoval ze střídačky. „Bylo to napínavé. Budějovice na nás od začátku vlétly a napadaly nás hodně vysoko. Pro nás škoda, že jsme to nerozhodli už v prvním poločase, kde jsme měli nějaké šance. Ale vyhráli jsme, to je důležité,“ uzavřel rozhovor.

Fotogalerie