Viktoria Plzeň nezvládla utkání 2. kola Synot ligy, když podlehla pražské Dukle na její půdě 0:1. V jedné stoprocentní šanci se objevil i záložník Daniel Kolář.

"Dnešní zápas se nepovedl. Chtěli jsme vyhrát, což se nestalo a to je chyba. Šancí jsme měli opět hodně, bohužel ke gólu nevedly. Někdy máte zápas, že vám tam spadne všechno. Dnes jsme ale hráli jiné utkání. Myslím, že jsme podali slušný výkon, který ale bohužel v konečném měření k bodům nevedl," hodnotí zápas Kolář.

Právě Daniel Kolář se objevil v první velké šanci zápasu. "Měl jsem to dávat víc doleva, dlouho jsem čekal na odskok míče, pak už byl čas jen na to trefit branku. Bohužel jsem ale nastřelil výborně chytajícího Radu," říká o své šanci plzeňský středopolař.

V základní sestavě bylo oproti pohárovému utkání s Maccabi pět změn. "Nikdo z kluků nezklamal. Všichni podali dobrý výkon a ukázali, že se s nimi musí počítat," hodnotí výkon nováčků v sestavě.

Prohru vzal na sebe po utkání záložník Egon Vůch, který neproměnil několik dobrých šancí. "Nikdy není porážka týmu o chybě jednoho hráče. Fotbal je kolektivní sport a celý tým je zodpovědný za výsledek, není to o jednom člověku," říká Kolář.

Ve středu Viktorii čeká v domácím prostředí odveta 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel-Aviv. "V prvním zápase jsme se přesvědčili o síle Maccabi. Čeká nás nesmírně těžký zápas, který ale věřím, že zvládneme," uzavírá Daniel Kolář.

Fotogalerie