V 7. kole FORTUNA:LIGY si Viktoria Plzeň poradila s Opavou v Doosan Areně 4:0! Zápas zhodnotili trenér Pavel Vrba a hráči – David Limberský, který se trefil po téměř dvou letech, navrátilec do sestavy Aleš Čermák a Jan Kovařík, jenž skóroval potřetí za sebou lobem...

Aleš Čermák nastoupil do hry poprvé od 23. července. „Ze začátku jsem se cítil v pohodě. Okolo 70. minuty už jsem toho ale měl dost, zápasové manko bylo znát. Ale zvládli jsme to, takže jsme spokojení,“ říká. „Opava nám to hodně usnadnila, takže jsme rádi, že jsme využili ty šance. Mohli jsme dát i více branek,“ myslí si. Zároveň svůj návrat oslavil asistencí a gólem, který se ukázal jako vítězný. „Podobnou střelu jsem měl jednou v tréninku, takovou šmudlu... Tehdy to šlo ven, takže teď jsem doufal, že to zapadne do brány.“

Také ke druhému gólu se váže zajímavý příběh – Jan Kovařík ho dal lobem, stejně jako předchozí dva. „Shodou okolností mi při těch situacích brankář vždy vyběhl z branky a ulehčil mi to tím,“ hodnotí skromně. Do hry musel už v šesté minutě kvůli zranění Kayamby. „Jako náhradníci se rozcvičujeme bagem, které také dost zahřeje a rozehraje člověka, takže v tom problém nebyl. Navíc jsem se do hry dostal dobrým centrem a šlo to. Jenom škoda, že jsme dneska nedali více gólů,“ říká Kovařík.

Třetí branku pak dal David Limberský, který se pěknou střelou trefil po necelých dvou letech. „To už je to taková doba?“ směje se. „Je to super pocit. Moc gólů nedávám, takže si každého vážím a jsem za něj hrozně rád. Z naší strany to byl dnes výborný výkon – šance, tyčky, čtyři góly... Chtělo by to více takových domácích zápasů,“ přeje si zkušený bek.

Po vítězném duelu byl logicky spokojen také trenér Pavel Vrba. „Bylo to z naší strany povedené utkání, dali jsme čtyři góly a měli jsme dalších spoustu příležitostí. Z mého pohledu to byl zápas takový, jak by to mělo vypadat,“ velebil si.

Slovy pětapadesátiletého kouče určitě nešlo o jediný povedený duel v nynější sezoně. „Podle mě už jsme tady odehráli dobré zápasy i předtím. S Antverpami doma jsme sice nepostoupili, ale dali jsme dva góly, nastřelili jsme dvě břevna a měli jsme další šance. Navázali jsme na toto utkání, které bylo z naší strany také povedené,“ doplnil Vrba.

Fotogalerie