Netradičně ve středu 2. března 2016 se půjde fandit do Doosan Areny Viktorii Plzeň. Červenomodří se v úvodním utkání čtvrtfinále MOL Cupu utkají se Sigmou Olomouc, se kterou sehráli před několika dny zápas také v rámci Synot ligy.

„Tyto duely jsou hodně specifické, nám se často stává to, že když s někým hrajeme v lize, tak se s ním za pár dní utkáme také v poháru. Připadá mi to jako play off, ty týmy se často potkávají a je těžké vymyslet něco nového,“ říká brankář Petr Bolek.

V sobotu v Olomouci seděl na střídačce jako náhradník, v MOL Cupu se ale s největší pravděpodobností právě on postaví do plzeňské branky. Speciální příprava při ligovém utkání se Sigmou ale u gólmana Viktorie neprobíhala. „Já se moc dopředu nekoukám. Když sedím na střídačce, tak se snažím psychicky připravit na to, že kdykoliv můžu naskočit do zápasu, když se něco stane. Ty týmy se znají, vídáme videa, takže nějaká zvláštní příprava určitě neprobíhá,“ dodává Bolek.

Olomouc sice v Synot lize na Viktorii nestačila a prohrála 0:1, ale Západočeši se přesvědčili, že i když je Sigma na sestupové pozici, rozhodně jako outsider nehraje. „Uvidíme, s čím Olomouc přijede, protože má přeci jen záchranářské starosti a čeká ji zápas s Jihlavou. V sobotu jsme ale viděli, že mají mladý a šikovný kádr a my jsme s nimi měli velké problémy. Vyhráli jsme myslím zaslouženě, ale se štěstím,“ doplňuje gólman Viktorie.

Viktoria chce do úvodního čtvrtfinálového zápasu vstoupit vítězně a samozřejmě ideálně také s čistým kontem. „Hodně se těším na naše fanoušky. Atmosféra v Doosan Areně je vždy úžasná a je to pro mě pokaždé svátek před nimi chytat. My, co nehrajeme pravidelně, to samozřejmě bereme tak, že to je pro nás šance si zahrát o pár zápasů víc. Ale i jako tým samozřejmě chceme vyhrát každý zápas a utkání MOL Cupu nejsou výjimkou,“ uzavírá Petr Bolek.