Ve středu dopoledne odletěli viktoriáni do portugalského Lisabonu, kde již ve čtvrtek od 21:05 zahájí osmifinále Evropské ligy proti domácímu Sportingu CP. Na letišti jsme vyzpovídali záložníka Jana Kopice a obránce Davida Limberského.

Tým už si svého soupeře prohlédl na videu a všiml si velké kvality portugalského celku. „Sporting má dobré individuality v týmu, bude to hodně náročný zápas. V útoku má hrozně rychlé hráče, i záložníci jsou velice dobří. Jejich hlavní síla je v ofenzivě,“ myslí si David Limberský. „Kvalitu mají obrovskou a budeme se s tím muset popasovat,“ dodává.

Podobný názor má i Jan Kopic: „Je to hodně kvalitní tým a my budeme muset předvést to nejlepší, co umíme.“

Velkou hrozbou je nizozemský kanonýr Bas Dost, jenž ale v posledním ligovém utkání za Sporting proti Portu kvůli zdravotním problémům nenastoupil. „Dost má velkou podporu ze záložní řady i od krajních obránců, těží z hry celého týmu,“ ví Limberský. „Je to kvalitní hráč, ale to jsou i jeho spoluhráči. Věřím ovšem, že pokud nastoupí, tak se s ním naši stopeři popasují,“ doplňuje Kopic.

Viktorii čeká zápas po více než týdenní pauze, naposledy hráli v pondělí 26. února ligový zápas s Jihlavou. Víkendové utkání v Ostravě totiž bylo odloženo. „Rozhodně to pro nás nebyla výhoda, jsme radši, když máme zápasové vytížení. Já bych radši hrál,“ deklaruje Limberský.

Čtvrtfinále Evropské ligy je pro tým trenéra Pavla Vrby velká motivace. „Obrovská výzva. Na druhou stranu určitě nejsme favoriti, můžeme jen překvapit. To ale může být naše výhoda,“ míní Limberský. Pro Kopice je motivací už jen samotná účast v osmifinále, které dosud nehrál. „Jít dál by bylo velké plus. Chtěl bych, abychom si domů přivezli výsledek, který by nám dal reálnou šanci zabojovat doma o postup,“ říká.

Večer čeká viktoriány klasická tisková konference a oficiální trénink, ze kterého můžete očekávat klasické zpravodajství. Na tiskovou konferenci by společně s hlavním trenérem Pavlem Vrbou měl dorazit Daniel Kolář.

Vstupenky na domácí zápas jsou stále v prodeji – více informací ZDE.

Fotogalerie