Viktoria Plzeň se v sobotu 9. ledna 2016 utkala s netradičním soupeřem. Na hřišti tréninkového areálu v Luční ulici se v rámci projektu Kopeme za fotbal střetli aktuální ligoví mistři s mužstvem Sokola Puklice. Z konečného vítězství 10:3 se mohli radovat i dva viktoriánští výherci, kteří měli možnost stát se na jeden den hráčem prvního týmu tabulky.

Jedním z největších taháků sobotního fotbalového odpoledne byla účast Pavla Horvátha přímo na hrací ploše. „Já jsem si zápas užil. Někteří naši kluci potřebují trochu odpočinku, protože toho máme v přípravě hodně. Vyhecoval mě trenér Krejčí, který o tom začal mluvit. Nechali mi udělat dres, trenýrky a musel jsem hrát. Nebyl to ale zápas o mně, bylo to hlavně o soupeři a o našich dvou výhercích, kteří si to užili asi ještě víc než já,“ říká po závěrečném hvizdu Horváth, který přilákal do areálu v Luční ulici davy fanoušků. „Je vidět, že v Plzni je fotbal na vysoké úrovni. Fanoušci se přišli podívat a to je správně, tak to má být,“ chválí plzeňské příznivce Horváth.

Se symbolickou čtyřicítkou na zádech nastoupil na nezvyklém postu uprostřed plzeňské obrany. „Já byl spíš takové libero. V takových srandamačích je to asi jedno. S dechem jsem problém neměl, ale s nohama jo. Hřiště bylo tvrdé a trochu to odnášejí moje kotníky,“ popisuje současný asistent trenéra Viktorie Plzeň. Na trávníku ukázal několik parádních přihrávek, za které by se nemusel stydět ani v dobách největší slávy. „To naštěstí nesouvisí moc s běháním. Když míč dostanu, snažím se co nejlépe přihrát. To jsem snad za půl roku ještě nezapomněl,“ směje se Horváth. 

V poslední minutě prvního poločasu zavinil plzeňský titán pokutový kop, ze kterého hosté z Puklic snížili na 1:6. „Dělal jsem, co jsem mohl, aby měl Roman Pavlík pěkný zákrok, bohužel mu nevyšel. Vždy jste to viděli, já tam lítal mezi třema a nakonec zaúřadoval rozhodčí. No, škoda mluvit.“ rozesmál všechny přítomné. Ještě před zápasem obdržel od týmu soupeře dárkový koš s uzeninami a tlačenkou. „Myslím, že penaltou jsem jim to splatil,“ dodává s úsměvem.

Fotogalerie