Kvůli povětrnostním podmínkám se jim mění program občas i z minuty na minutu. Jan Kovařík s Lukášem Hejdou se po nedělním obědě dozvěděli, že odpolední trénink začne o hodinu dřív. Důvodem byly další poryvy větru a d隝 blížící se k místu pobytu plzeňského týmu.

„Ve Španělsku by bylo skvěle, kdyby bylo lepší počasí. Už jsem byl s Plzní v Marbelle, kde nám počasí vyšlo, a nemohl jsem si na nic stěžovat. Nějak se s tím ale musíme poprat. D隝 nám nevadí, ale vítr dokáže kolikrát nadělat problémy. Jakýkoliv míč vzduchem se pak stává nevyzpytatelným a prakticky se nedá s jistotou zpracovat,“ popisuje Kovařík. 

Povětrnostní podmínky mohly i za fakt, že byl zrušen přípravný zápas se švýcarským Servette FC. „Pro mě osobně je to negativum, protože bych radši hrál, než trénoval a běhal bez míče,“ říká rozhodně. „Tréninky máme těžké, ale nejdou do extrémů. Mákneme si, ale trenéři nás neženou až na hranice sil. To by asi ani nebylo správné,“ přemýšlí plzeňský záložník.

„Tréninky ve větru a dešti moc rád nemám, ale musíme se s tím nějak vypořádat. Vítr je nepříjemný a dokonce nám tu jednou i sněžilo. Ale zrovna dnes mi manželka psala, že doma je mínus třináct stupňů, což není taky nic moc,“ usmívá se LukᚠHejda. 

Plzeňská kabina měla za poslední dobu možnost přivítat tři nové tváře. „Nejlíp se znám s Tomášem Hájkem, protože jezdíme společně autem z Prahy. S Erikem jsem si stihl párkrát popovídat a s Andreasem nás to poznávání teprve čeká. Je tu druhý den, takže na to nebylo moc času,“ prozrazuje Hejda. „Myslím, že na hřišti si budeme rozumět. Důležité je, že to jsou všechno kvalitní fotbalisté a těch pár základních slovíček, která jsou potřeba, se i zahraniční hráči naučí rychle,“ uzavírá viktorián s dvojkou na zádech.