Povedené zápasy odehrály o uplynulém víkendu viktoriáni do sedmnácti a šestnácti let, kteří porazili stejné staré hráče Pardubice. Výběr U19 porazil až po penaltách Zlín, rozhodující pokutový kop proměnil brankář Šampalík.

FCVP U19 – FC Fastav Zlín U19 1:0pen (0:0)

Rozhodující pen: Šampalík
Plzeň: Šampalík – Kadar, Svoboda, Vacovský, Rychnovský – Pavlík, Suchý – Pihrt (66.Pfeifer), Vais, Kulhánek (75. Vilček) – Pinc

Komentář
Po celé utkání byli viktoriáni aktivní a vypracovali si řadu příležitostí ke vstřelení branky. Zlín spoléhal především na obranu, která však pracovala velmi dobře. V řadě střeleckých situací domácí zklamali a branku netrefili. Dvě příležitosti skončily na tyčích branky Zlína.

Hodnocení trenéra
„Zápas jsme měli dotáhnout do vítězného konce, ale bohužel se nám přes velkou územní převahu branku nepodařilo vstřelit. Malou náplastí může být bodový zisk za penaltový rozstřel, když vítěznou branku vstřelil brankař Šampalík,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.

FCVP U17 – FK Pardubice U17 5:3 (5:0)

Branky Viktorie: 7., 20. Selnar, 18. Patrovský, 28. Kepl, 35. Bartůněk
Plzeň: Valeš, Heller (41. Němec), Hranáč, Uzlík, Bartůněk (54. Král), Patrovský (41. Zajíček), Plecitý, Kepl, Selnar (60. Klich), Šulc (78. Brož), Kraml.

Komentář

První poločas vyšel viktoriánům výborně. Vytvořili si šance a se dostali do vysokého vedení 5:0. Hra domácích byla plná pohybu, hráli rychle dopředu a zodpovědně si plnili obranné povinnosti.

Ve druhém poločase se však na poločas první absolutně nepodařilo navázat. Hned při první rozehře viktoriáni chybovali, nabídli Pardubicím protiútok a nedokázali chytit rytmus. Šance na navýšení náskoku nevyužili. Hosté dokázali vstřelit tři branky a zdramatizovat utkání, ale vítězství zůstalo v Plzni.

Hodnocení trenéra

"Ze zápasu si odnášíme zkušenost, která nám říká, že pocit uspokojení nás k dobrým výkonům nedovede," hodnotí zápas trenér Jiří Žilák.

FCVP U16 – FK Pardubice U16 3:1 (2:0)

Branky Viktorie: 22. Václavík (pen.), 26. Kavka, 70. Dotzauer
Plzeň: Riedl - Petrmichl, Halász, Fišer, Žilák - Ruda (65. Kuhajda), Lehký, Pavlík (51. Dotzauer) - Václavík, Pecháček (70. Kodýdek), Kavka (56. Vrba)

Komentář

Hned v první minutě utkání se do velké šance dostal domácí Václavík, ale z blízka přestřelil branku. Ve 22. minutě byl v pokutovém území Pardubic faulován Lehký a Václavík následně proměnil pokutový kop 1:0. Do poločasu přidali viktoriáni ještě jednu branku zásluhou Kavky.

Ve druhém poločase zvýšil na 3:0 Dotzauer po centru Žiláka. Konečnou podobu výsledku dali hosté. První střelu domácí brankář Riedl ještě vyrazil, nicméně proti dorážce byl již bezmocný.

Hodnocení trenéra

„Sedmdesát minut utkání jsme odehráli dle našich představ. Dobře jsme kombinovali a měli jsme v utkání jasnou převahu. Nicméně posledních deset minut utkání jsme sehráli velice špatně. Zbytečně jsme předržovali míč a pouštěli jsme se do nesmyslných řešení situací. Sami jsme si zbytečně zkomplikovali závěr utkání,“ hodnotí zápas trenér Josef Parlásek.