Viktoria Plzeň hlásí posilu do obrany, smlouvu na tři roky podepsal na západě Čech obránce Milan Havel, jenž dosud působil v Bohemians Praha 1905. Juniorský reprezentant se k týmu připojí na soustředění ve Westendorfu, kam během pátku odcestuje.

„Samozřejmě jsme potřebovali zareagovat na vzniklou situaci, kdy se nám během jednoho dne zranili hned tři hráči. Milan je mladý perspektivní obránce a delší dobu byl v našem hledáčku, aktuální stav nás donutil reagovat velmi rychle,“ vysvětluje Adolf Šádek, generální manažer klubu. „Svými výkony může být i přes svůj stále nízký věk pro Viktorii okamžitě prospěšný,“ dodal šéf klubu.

Sám účastník letošního Eura jednadvacetiletých v Polsku se na novou výzvu těší. „Je to pro mě velký kariérní posun. O nabídce Plzně jsem nemusel vůbec přemýšlet, protože pro mě moc znamená. Těším se na nové spoluhráče a nové výzvy, které přede mnou stojí,“ vzkazuje Havel z Německa, kde se do čtvrtečního odpoledne připravoval s týmem Bohemians. Nyní jej čeká přesun do Westendorfu, kde se ihned připojí k týmu trenéra Pavla Vrby a měl by být k dispozici již pro sobotní přípravný duel s Wolverhamptonem.

Dvaadvacetiletý Havel odehrál v nejvyšší české soutěži celkem 53 zápasů a v loňské sezóně se stal stálicí na levé straně obrany Bohemians. V létě odehrál všechny tři zápasy českého národního týmu U21 na evropském šampionátu v Polsku.

Foto: Štěpán Černý/Česká fotbalová reprezentace