Poprvé v nové sezoně si hráči Viktorie Plzeň nazuli zápasové kopačky. V rámci projektu Kopeme za fotbal si v exhibičním utkání s chutí zastříleli proti Kozolupům, tedy soupeři z okresního přeboru. „Byla to zábava pro soupeře, diváky i pro nás. Dobře jsme se bavili a navíc si zahráli,“ shodli se po utkání hráči ligového mistra.


Než se soupeř na hřišti rozkoukal, už prohrával 0:4. A to na světelné tabuli svítila teprve pátá minuta. Nakonec se skóre zastavilo na konečných 18:3. „Byl to spíš takový exhibiční zápas a tomu odpovídal i výsledek,“ zhodnotil duel záložník Viktorie Jan Kovařík.

„Celkově to bylo hezké dopoledne. Celou sezonu hrajete pod tlakem a takové odlehčení není na škodu, zpestří nám to letní přípravu,“ dodal s tím, že si jednu přesnou trefu samozřejmě bude počítat. 

Jeho spoluhráč Aleš Matějů se sice mezi střelce proti Kozolupům nezapsal, přesto si zápas rovněž užil. „Před ním jsme ještě trochu běhali. Máme náročné tréninky a tohle je pro nás oddechové, navíc s míčem u nohy. A na góla jsem aspoň přihrál,“ hlásil se mladý obránce ke gólové asistenci.
Oba hráči tedy odcházeli ze hřiště spokojeni. Navíc si pochvalovali, že se nikdo z týmu nezranil. „Nikomu se nic nestalo, diváci i my na hřišti jsme se bavili. Byla to dobrá akce,“ shodli se.

Příprava Viktorie pokračuje i nadále v domácích podmínkách, v úterý je na programu zápas na hřišti Doubravky (17.00).

Fotogalerie