Pro většinu dorosteneckých kategorií by se uplynulý víkend dal nazvat pražským prokletím. Jak hráči U19, tak U18 a dokonce i U17 totiž celkům z hlavního města republiky podlehli. Uspěla pouze šestnáctka, která sedmnáctku Aritmy Praha porazila vysoko 7:0. Druhou výhru v sezoně slaví žáci U15, uspěla také čtrnáctka. Třináctka porazila Bohemians 6:2, dvanáctka v obrovské přestřelce prohrála.

FCVP U19 – Slavia Praha U19 1:2


„Již v sedmé minutě jsme prohrávali. Nepohlídali jsme náběh slávistického hráče a faulovali jsme ve vápně. Penaltu Beňo proměnil. Šanci na vyrovnání měl Štursa, ale brankář Markovič si s jeho střelou poradil. Těsně před přestávkou trefil Čvančara tyč Maříkovi branky. Ve druhém poločase nejprve vyrovnal Šulc, který se dostal k odraženému míči. V 82. minutě Slavia vstřelila vítěznou branku. Ze střední vzdálenosti se trefil Schneider. Ve vyrovnaném utkání, které bylo hrané ve vysokém tempu, nakonec vítězství vybojovali hosté,“ řekl k utkání trenér Jiří Žilák.

Branky: 53. Šulc – 8. Beňo (pen.), 81. Schneider.
Sestava Plzně: Mařík – Plecitý, Hranáč, Čihák (C), Svoboda – Uzlík (84. Žilák), Šulc (80. Vilček), Petr – Pihrt, Kepl, Štursa (70. Selnar).

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U18 – Aritma Praha U19 1:2pen.


Druhou prohru v sezoně utrpěli viktoriáni U18 s devatenáctkou pražské Aritmy na penalty. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. V prvním poločase jsme byli na míči a měli příležitosti, bohužel jsme je ale nedali a soupeř hrozil z brejků, kdy jim jeden nádherně vyšel. Měli jsme velké šance, ale málo jsme stříleli z dálky. Ve druhém poločase jsme to změnili, ale střelba byla nepřesná. Vytvořili jsme si opět mnoho šancí. Pak jsme naštěstí dali krásný gól na 1:1 a ještě jsme poslední akcí mohli rozhodnout, gólman Aritmy to ovšem výborně vychytal. Zápas jsme měli pod kontrolou, ale bohužel jsme nedávali góly. Takový fotbal je, kluci makali, ale bohužel se jim střelecky nevedlo. Následovaly penalty, a to už je takový vabank,“ řekl k zápasu trenér Pavel Fořt.

Branky: 84. Němec – 40. Havlíček. Penalty: 4:5.
Sestava Plzně: O. Valeš – P. Valeš, Strnad, Míka, Renza – Kraml (C), Pavlík (83. Brýla) – Němec, Selnar, Popovič (73. Krátký) – Vilček (46. Koželuh).



––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U17 – Slavia Praha U17 1:4


S první prohrou v sezoně byl kouč Josef Parlásek pochopitelně nespokojen: „V utkání proti vedoucímu týmu tabulky jsme selhali a zklamali. Měli jsme slušný vstup do utkání a během prvních sedmi minut jsme se dostali do několika zajímavých situací před soupeřovou brankou, bohužel bez gólového vyjádření. V následujících minutách prvního poločasu jsme se dopouštěli taktických i technických chyb a soupeř měl jednoznačně navrch a gól před koncem poločasu byl logickým vyústěním dění na hřišti. Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny a přišlo určité oživení, bohužel bez gólového efektu. A tak přišla 60. minuta, gól v naší síti a vedení hostů 2:0. Od tohoto gólu existovalo již jen jedno mužstvo na hřišti. Zasloužená výhra hostů a obrovské zklamání z výkonu našeho mužstva.“

Branky: 78. Fišer – 38. Zeronik, 60. Kubáň, 69. Eichler, 80. Krobot.
Sestava Plzně: Edelman – Halász (C), Strmiska, Fišer, Petrmichl (68. Popovič) – Kuhajda, Ruda, Lehký (41. Kodýdek) – Václavík (41. Kavka), Koranda (55. Dotzauer), Pecháček.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U16 – Aritma Praha U17 7:0


Šestnáctka si vyloženě smlsla na dorostu U17 pražské Aritmy. V Chrástu nad svým soupeřem vyhrála vysoko 7:0! „Po celý zápas jsme byli lepším týmem až na malou výjimku v prvním poločase. První poločas jsme sice vyhráli 3:0, ale ke spokojenosti bylo daleko. Protože jsme soupeři umožnili třikrát nebezpečně zakončovat a vše pramenilo z našich zbytečných chyb... Druhý poločas jsme už soupeře do ničeho nepustili, ale naopak my jsme si dokázali vypracovat a i proměnit další šance,“ okomentoval utkání trenér Ondřej Šiml.

Branky: 23. Královec, 28. Kortan, 39. Krátký, 44. Brýla, 49. Jílek, 66. Kortan, 78. Tesař.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Řezníček, Kolerus (53. Petržílka), Mertl – Jílek (C), Brýla (53. Novický) – Kortan, Vostárek, Královec – (53. Tesař).



––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U15 – Příbram U15 4:1


Druhé výhry v sezoně dosáhli žáci do 15 let. „Přestože výsledek vypadá jednoznačně, průběh tak jednoznačný nebyl. Naopak jsme branku obdrželi první a museli dotahovat soupeřův náskok. Míč jsme měli častěji, ale protiútoky Příbrami nám dělaly potíže a výsledek byl až do 60. minuty na vážkách. Celkově jsme spokojení – vítězství kluci již skutečně potřebovali a dnes bylo zasloužené,“ řekl k zápasu trenér Josef Šneberger.

Branky: 10. Prokop, 14. Jedlička, 60. Velfl, 76. Velfl – 9. Kudelňák.
Sestava Plzně: Langr – Krůta, Vobruba, Oravec, Brož – Vanc (C), Sojka – Prokop (58. Velfl), Titl (46. Nedvěd), Agapkin (50. Vacek) – Jedlička.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U14 – Příbram U14 6:2


Žáci U14 porazili Příbram o čtyři góly. „S utkáním panuje spokojenost. Mužstvo chceme pochválit za aktivní, poctivý a běhavý výkon v defenzivě i směrem dopředu. Soupeř hrál s hodně vysunutou obrannou řadou a nám se ji dařilo dobrými náběhy překonávat. V průběhu utkání jsme si vytvořili velké množství gólových situací a šest z nich se nám podařilo proměnit. Kaňkou na duelu jsou obdržené branky po standardní situaci a brejku soupeře po naší laciné ztrátě míče ve středu hřiště,“ zhodnotil duel kouč Štěpán Havránek.

Branky: 19. I. Vonásek, 34. Falout, 38. J. Vonásek, 39. Kule, 60. J. Vonásek, 70. Štauber – 50. Dražan, 67. Jurica.
Sestava Plzně: Daněk (45. Krištofovič) – Čeliš, T. Keltyčka (45. Mertl), Vach, Vinš – P. Pracht, Falout (C) – I. Vonásek (45. Štauber), D. Keltyčka (36. D. Pracht), J. Vonásek – Rádl (36. Kule).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U13 – Bohemians 1905 U13 6:2


„V tomto utkání se nám povedl vstup, kdy jsme poměrně brzy vedli 2:0. Poté jsme bohužel nebyli již tolik aktivní a špatně vyhodnocovali situace po zisku míče, kdy hrát do rychlého protiútoku a kdy raději podržet míč a volit postupný útok. Měli bychom se také zlepšit v efektivitě zakončení, kdy střeleckých příležitostí bylo poměrně dost. Přesto jsme rádi, že kluci zvládli toto nelehké utkání, které i díky aktivitě soupeře mělo svoji kvalitu,“ řekl spokojený trenér Martin Vísner.

Branky: 10. Hašek, 13. Kulišan, 46. Šot, 62. Hašek, 80. Trojan, 86. Gaszczyk – 27. Ondroušek, 84. Studenyak.
Sestava Plzně: Petr – Červený, Šot, Suchý, Soupír, Dvořák, Gaszczyk (C), Trojan, Kulišan, Gadač, Hašek, Se. Horváth, Si. Horváth, Vilímek, Houdek, Fremr.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U12 – Bohemians 1905 U12 7:9


Zápasy Viktorie U12 musí bavit. Zatím byly odehrány čtyři a v průměru v nich padlo téměř 16 branek (14:3, 8:2, 3:17, 7:9). „V dnešním utkání se mi velmi líbila spolupráce ve dvojicích či ve trojicích, rozehrávka od brankáře před střed zálohy do krajních hráčů se nám také dařila. Vytvářeli jsme si dost brankových příležitostí i díky zajímavým řešením přechodových fází, bohužel nám trochu chyběl klid a soustředěnost v koncovce. V defenzivě se nám také nedařilo podle představ. Na tréninku se budeme věnovat defenzivním činnostem jeden na jednoho, ale určitě budeme nadále pilovat i zakončení,“ zhodnotil zápas kouč Filip Linhart.

Branky: 9. Řezanina, 15. Dulík, 18. D. Kardoš, 39. D. Kardoš, 42. D. Kardoš, 51. Sutr, 89. Chalupa – 1. Hájek, 5. Slunéčko, 28. Hájek, 34. Herák, 35. Hájek, 46. Chadžiev, 50. Marek, 67. Herák, 85. Schwan.
Sestava Plzně: Basl, Řezanina – Baštář (C), Berka, Dulík, Hodek, Honomichl, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš, Kučera, Lemon, Nedvěd, Paidar, Sivák, Sutr, Toman, Trojovský.


Foto: David Koranda