Dorostenci do sedmnácti let pod vedením trenéra Martina Kastnera odcestovali na začátku týdne na jih Moravy, aby mohli bojovat o co nejlepší umístění na Memoriálu Františka Harašty. Třinácté pokračování tradičního turnaje kde se každoročně sjíždějí nejlepší mužstva staršího dorostu, prošli plzeňští hráči bez zaváhání a po zásluze si odváží pohár za první místo.

Nejúspěšnější celky z české a moravské části dorostenecké soutěže tradičně doplňují reprezentační výběry Čech a Moravy do šestnácti let. „Mezi českými kluby jsme byli po podzimní části, kdy se bralo v úvahu pořadí, čtvrtí, ale nakonec jeden klub odřekl a pozvání jsme dostali my,“ říká trenér Kastner. „V každém měření sil chceme dopadnout dobře. Je to skvělá konfrontace s celorepublikovou špičkou a kvalitní zápasy nám ukážou, jak na tom před sezónou jsme,“ dodává Kastner.

Jeho svěřenci v Memoriálu Františka Harašty absolvovali pět vítězných zápasů včetně finálového duelu. Olomouc i Teplice porazili viktoriáni shodně 4:1, nad reprezentačním výběrem složeným z hráčů moravských klubů zvítězila Viktoria 2:0 a reprezentaci složenou z hráčů českých týmů ve finále turnaje 4:2. „Jsem hodně spokojen s výsledky týmu, ale i s předvedenou hrou. Odehráli jsme zápasy, ve kterých jsme herně dominovali. Navíc jsme nᚠvýkon podpořili výsledky, což je jednoznačně pozitivní efekt. Místy se sice vyskytovaly chyby především individuálního charakteru, ale ty jsou převáženy kladnými dojmy,“ přemýšlí trenér dorostu Viktorie Plzeň.

Poslední dvě utkání sehráli Západočeši proti reprezentačním výběrům U16 z české a moravské části ligy. „Utkání ukázala, že v určitých momentech mají kluci o rok více zkušeností. Někdy se to sice smazává, ale je vidět, že máme za sebou rok dorosteneckého fotbalu. Hráči v reprezentacích jsou kvalitní, vždy to jsou ti nejlepší ze svých klubů. Těší mě, že jsme tyto zápasy i celý turnaj zvládli,“ dodává Martin Kastner. 


Výsledky dorostu U17 na Memoriálu Fratniška Harašty:

SK Sigma Olomouc U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:4 (0:3)
Branky Viktorie: Graiciar 3x, Svoboda V.

FK Teplice U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:4 (0:1)
Branky Viktorie: Svoboda D., Kapucinský, Graiciar, Vais

Reprezentace ČR Morava U16 – FC Viktoria Plzeň U17 0:2 (0:1)
Branky Viktorie: Buranský 2x

Finále turnaje:
Reprezentace ČR Čechy U16 – FC Viktoria Plzeň U17 2:4 (1:1)
Branky Viktorie: Graiciar 2x, Petr, Kapucinský

Fotogalerie