Dorostenecký výběr FC Viktorie Plzeň do devatenácti let se v rámci zimní přípravy utkal v Mnichově s domácím Bayernem. Západočeši se věhlasného soupeře nezalekli a až do 60. minuty drželi s německým týmem krok.

„Sice jsme prohráli 4:0, ale oproti letnímu souboji jsme odehráli určitě mnohem lepší zápas. Byli jsme konkurenceschopnější, až do 60. minuty jsme s Bayernem drželi krok a bylo to bez branek. Domácí tým byl samozřejmě víc na míči, ale my po zisku balonu jsme se vydávali do nebezpečných útoků,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.

V Mnichově se hrál vyrovnaný zápas a viktoriáni si vytvořili několik nebezpečných situací. „První branka to zlomila, my jsme museli otevřít hru a Mnichov nám dával góly z brejků. Prohra 4:0 vypadá jednoznačně, ale průběhu zápasu neodpovídá. Bohužel jsme nevyužili naše šance. My jsme hráli kompaktně, bojovně, poctivě a kvalitně,“ dodává kouč.

Do Plzně se viktoriáni vraceli bez bodového zisku, trenér věří, že z tohoto zápasu bude jeho tým na jaře hodně čerpat. „Kluci byli plní dojmů a po cestě domů byli z výsledku zklamaní. Já ale věřím, že si z toho zápasu vezmeme to pozitivní a podaří se nám z toho čerpat během jara. Chceme hrát v lize i v trénincích náročněji, rychleji a přesněji,“ zamýšlí se Kohout.

Kromě nabírání fyzičky si výběr U19 zahraje už o nadcházejícím víkendu další zápas s německým soupeřem. „Začali jsme na začátku ledna a je to samozřejmě zatím jen kondiční příprava. V sobotu hrajeme další zápas v Německu, utkáme se s Fürthem, který je v lize snad o dva body za Bayernem. I tam nás tedy čeká skvělý zápas a těšíme se na něj,“ uzavírá trenér Jiří Kohout.

FC Bayern Mnichov U19 – FC Viktoria Plzeň U19 4:0 (0:0)

Plzeň: Šampalík – Svoboda, Čihák (46. Šastný), Míka, Ryška (68. Bartůněk) – Řezáč (46. Petr), Pavlík, Pihrt, Vais, Pfeifer (60. Vilček) – Arzberger (58. Kepl)