FC Viktoria Plzeň ve 14. kole Synot ligy v Doosan Areně porazila Mladou Boleslav 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil Michal Ďuriš. Hostující tým tak přišel o sérii devíti zápasů bez porážky, ani branku navíc nevstřelil po dlouhých devatenácti zápasech.

„Docela jsem si zachytal. Moc nás těší, že jsme jim utnuli jejich sérii bez prohry a samozřejmě také to, že nedali gól. To se opravdu dlouho nestalo, aby Boleslav nedala ani branku,“ říká brankář Matúš Kozáčik.

Slovenský gólman v utkání předvedl několik parádních zákroků a velkým podílem tak přispěl k vychytané nule. „Je to velmi cenné vítězství, protože Boleslav byla hodně nepříjemným soupeřem. Ztrácela na nás pár bodů a o to více si té výhry vážíme. Navíc jsme udrželi vzadu nulu, takže opravdu spokojenost,“ říká Kozáčik. „Bylo to hodně těžké, Mladá Boleslav je velmi dobrý tým a dnes to opět potvrdila. Nějaké šance měli, ale Matúš Kozáčik předvedl několik parádních zákroků. Jsem rád za to, že jsme udrželi nulu,“ dodává Aleš Matějů.

Pro mladého krajního obránce byl zápas s Mladou Boleslaví speciální, protože v Synot lize nasotupil v Doosan Areně vůbec poprvé od začátku utkání. „Bylo to úžasné. Byl plný stadion, fanoušci jsou tady super a celý zápas nás hnali. Musím uznat, že jsem byl před utkáním trochu nervozní, ale jakmile se začalo hrát, tak to ze mě spadlo. Nejvíc mě těší výhra, ta je hodně důležitá,“ zamýšlí se Matějů.

Společně si tak obra hráči po utkání mohli vychutnávat další vítěznou děkovačku. „Bylo to opět výborné. Lidem děkuju za tu podporu, i za to, že chodí na utkání v takové zimě. Pro ně fotbal hrajeme, a když vidíme, že je naše zápasy baví, tak jsme opravdu spokojeni,“ popisuje Matúš Kozáčik. „V česku se tohle moc nevidí, aby stále chodilo tolik fanoušků. Moc jim za to děkujeme. Na hřišti tu atmosféru vnímáte jinak a opravdu jsou důležitou součástí všech domácích zápasů,“ uzavírá Aleš Matějů.

Fotogalerie